17/06/2021 17/06/2021 Στα αποτελέσματα της τελευταίας του επίσκεψης στον Λίβανο (το τριήμερο 7 – 9 Ιουνίου 2021) και στη βοήθεια που παρέχεται από την Εκκλησία της Ρωσίας στον τοπικό πληθυσμό αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Βλαντικαβκάζ και Αλάνιας κ. Λεωνίδας. Σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο «Sputnik» ο Σεβασμιώτατος...
17 Ιουνίου, 2021 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2021 - 19:51

Στήριξη στον Λίβανο από το Πατριαρχείο Μόσχας

Διαδώστε:
Στήριξη στον Λίβανο από το Πατριαρχείο Μόσχας

Στα αποτελέσματα της τελευταίας του επίσκεψης στον Λίβανο (το τριήμερο 7 – 9 Ιουνίου 2021) και στη βοήθεια που παρέχεται από την Εκκλησία της Ρωσίας στον τοπικό πληθυσμό αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Βλαντικαβκάζ και Αλάνιας κ. Λεωνίδας.

Σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο «Sputnik» ο Σεβασμιώτατος επισήμανε: «Η Εκκλησία της Ρωσίας μέσω του Ιδρύματος Υποστήριξης της Χριστιανικής Κληρονομίας και του Πολιτισμού διέθεσε πόρους για την αναστήλωση τριών κτηρίων στον Λίβανο, που υπέστησαν ζημιές εξαιτίας της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Το κτήριο, που επλήγη περισσότερο από τα άλλα είναι η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Βηρυτού, καθώς χρήζουν συντήρησης τόσο οι εσωτερικές τοιχογραφίες, όσο και το ίδιο το κτίσμα. Το δεύτερο κτήριο είναι ο ναός, που βρίσκεται στην ίδια συνοικία. Με το ωστικό κύμα καταστράφηκαν τα βιτρό, σοβαρές ζημιές υπέστησαν και άλλα σημεία του εσωτερικού διακόσμου και ιδιαίτερα οι τοίχοι. Το τρίτο κτήριο είναι το σχολείο, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος είναι μια αρκετά γνωστή στον Λίβανο Ορθόδοξη χριστιανική οργάνωση. Εκτός του σχολείου μέσης εκπαίδευσης, στεγάζει και παιδικό σταθμό».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι επισκέφθηκε ο ίδιος και τα τρία κτήρια και έχει όλα τα στοιχεία για την πλήρη παρακολούθηση της εξέλιξης της διαδικασίας της αποκατάστασης.

Όπως ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ, το Πατριαρχείο Μόσχας δεν περιορίζεται μόνον στην οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς στον Λίβανο θα μεταφερθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός και εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

«Το ζήτημα της παραδόσεως των εμβολίων είναι άκρως σημαντικό και καίριο αυτή τη στιγμή, διότι ο κορωνοϊός δεν λυπάται κανέναν. Στην πατριαρχική κατοικία στο Μπαλαμάντ έγινα δεκτός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι´, ο οποίος εξέφρασε το αίτημα να βοηθήσουμε στην παροχή του εμβολίου «Sputnik V», που πολλοί το αναμένουν εκεί. Μόλις διευθετηθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά ζητήματα, θα αποστείλουμε την ποσότητα εμβολίων, που ζητήθηκε, στον Λίβανο», υπογράμμισε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Βλαντικαυκάζ και Αλάνιας κ. Λεωνίδας.

Κατά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΤΕΕΣ στον Λίβανο επίσης εθίγησαν και άλλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης και της μετανάστευσης του γηγενούς πληθυσμού. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Συμμεριζόμαστε τη θλίψη του Λιβανέζικου λαού γιατί μεγάλος αριθμός χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων και Ορθοδόξων, αδυνατούν έως και σήμερα να επανέλθουν στις εστίες τους, τις οποίες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν για διάφορους λόγους».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι το ταξίδι του στο Λίβανο είχε κοινωνικό, ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

 

Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Βλαντικαβκάζ και Αλάνιας κ. Λεωνίδας

 

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων