03/06/2023 03/06/2023 Στις 4 Ιουνίου η εικόνα της Αγίας Τριάδας, που φιλοτέχνησε ο Άγιος Αντρέι Ρούμπλεφ, θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Λαμβάνοντας υπόψη τα πολυάριθμα αιτήματα των Ορθοδόξων πιστών και την έκκληση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να επιστρέψει στη Ρωσική...
03 Ιουνίου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2023 - 11:54

Παραδίδεται η αμύθητης αξίας εικόνα της Αγίας Τριάδας που επέστρεψε ο Πούτιν στο Πατριαρχείο Μόσχας

Διαδώστε:
Παραδίδεται η αμύθητης αξίας εικόνα της Αγίας Τριάδας που επέστρεψε ο Πούτιν στο Πατριαρχείο Μόσχας

Στις 4 Ιουνίου η εικόνα της Αγίας Τριάδας, που φιλοτέχνησε ο Άγιος Αντρέι Ρούμπλεφ, θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πολυάριθμα αιτήματα των Ορθοδόξων πιστών και την έκκληση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να επιστρέψει στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία την εικόνα της Αγίας Τριάδας, που φιλοτέχνησε ο Άγιος Αντρέι Ρούμπλεφ τον 15ο αιώνα.

Διαβάστε το χρονικό της επιστροφής στα ρεπορτάζ του ope.gr:
Ο Πούτιν πρόσφερε στο Πατριαρχείο Μόσχας την μοναδική εικόνα του Αντρέι Ρουμπλιόφ, «Αγία Τριάδα»
Ευχαριστώ του Μόσχας Κύριλλου σε Πούτιν για την επιστροφή της Αγίας Τριάδος και της λειψανοθήκης του Αγ. Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Ρωσίας για την απόφαση, την οποία υποστήριξε ‘ένθερμα και το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, μιλώντας σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, είπε: «Θα μπορούσαμε μόνο να ονειρευόμαστε ότι αυτό το ιερό θα επιστραφεί στην Εκκλησία, έτσι ώστε ο λαός μας να προσεύχεται μπροστά σε αυτό το ιερό, ζητώντας την ευλογία του Θεού τόσο για χώρα και για την Εκκλησία».

Στις 4 Ιουνίου, ανήμερα της Πεντηκοστής, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος θα τελέσει θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Περαιτέρω, μετά το πέρας της εορταστικής Λειτουργίας, έως τις 18 Ιουνίου, η Ιερά Εικόνα θα είναι διαθέσιμη για προσκύνηση των πιστών.

Κατά την παραμονή της στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, το ιστορικό και λατρευτικό κειμήλιο της Ορθοδοξίας θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του προσωπικού της Πινακοθήκης Tretyakov με αυστηρό έλεγχο των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας που απαιτούνται για τη διατήρησή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων