23/07/2019 23/07/2019 Στις 21 Ιουλίου 2019, τιμήθηκε η εύρεση της Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στην επαρχία του Καζάν. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης  Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην πόλη Τορζόκ της περιοχής Τβέρ. Πριν από την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας ο Πατριάρχης...
23 Ιουλίου, 2019 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2019 - 8:35

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις στο Τορζόκ ο Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις στο Τορζόκ ο Πατρ. Μόσχας

Στις 21 Ιουλίου 2019, τιμήθηκε η εύρεση της Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στην επαρχία του Καζάν.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης  Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην πόλη Τορζόκ της περιοχής Τβέρ.

Πριν από την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος μίλησε προς το εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στον ενωτικό ρόλο τον οποίο πρέπει να έχει η Εκκλησία και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για την ειρήνη στην Ουκρανία.

“Η πόλη είναι πραγματικά πολύ όμορφη. Τον κοίταξα εν συντομία, αλλά ακόμα και αυτή η γρήγορη ματιά θεράπευσε την ψυχή μου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η πόλη δεν έχει υποστεί καμία επαναστατική μεταμόρφωση και την καταστροφή των ιστορικών κτιρίων. Πόλεις όπως το Τορζόκ πρέπει να διατηρηθούν προσεκτικά” τόνισε ο Πατριάρχης αναφορικά με την πόλη που επισκέφθηκε.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων