30/04/2024 30/04/2024 Στις 29 Απριλίου, με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, έφτασε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο θρησκευτικών ηγετών με θέμα «Ενίσχυση της εμπιστοσύνης μέσω του διαθρησκευτικού διαλόγου». Μεταξύ των συμμετεχόντων στην...
30 Απριλίου, 2024 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 11:41

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος

Διαδώστε:
Στο Αζερμπαϊτζάν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος

Στις 29 Απριλίου, με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, έφτασε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο θρησκευτικών ηγετών με θέμα «Ενίσχυση της εμπιστοσύνης μέσω του διαθρησκευτικού διαλόγου».

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση θα είναι ηγέτες και εκπρόσωποι παραδοσιακών θρησκειών από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι της Συμμαχίας Πολιτισμών του ΟΗΕ και διεθνών θρησκευτικών οργανισμών.

Κατά την άφιξή του ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Γραφείου των Μουσουλμάνων του Καυκάσου, επικεφαλής του Κέντρου Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Μπακού, Σεΐχη-ουλ-Ισλάμ Allahshukur Pasha-zade. Στη συνάντηση από την πλευρά του Πατριαρχείου Μόσχας συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος (Μπουλέκοφ).

Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Πατριάρχη Μόσχας στον αρχηγό της μουσουλμανικής κοινότητας του Αζερμπαϊτζάν. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για θέματα διαθρησκευτικής συνεργασίας, ειρηνευτικών προσπαθειών δια μέσου των θρησκευτικών κοινοτήτων καθώς και για τις διεθνείς σχέσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων