21/07/2021 21/07/2021 Με τους Πρέσβεις της Γερμανίας και του Βελγίου είχε συνάντηση χθες, Τρίτη 20 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες στις χώρες αυτές. Αρχικά ο Μητροπολίτης Ιλαρίων συναντήθηκε στην έδρα της Γερμανικής Πρεβεία με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, στη...
21 Ιουλίου, 2021 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2021 - 9:42

Στο επίκεντρο οι φονικές καταστροφές σε Γερμανία-Βέλγιο

Διαδώστε:
Στο επίκεντρο οι φονικές καταστροφές σε Γερμανία-Βέλγιο

Με τους Πρέσβεις της Γερμανίας και του Βελγίου είχε συνάντηση χθες, Τρίτη 20 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες στις χώρες αυτές.

Αρχικά ο Μητροπολίτης Ιλαρίων συναντήθηκε στην έδρα της Γερμανικής Πρεβεία με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, στη Ρωσία Γκέζα Αντρέας φον Γκάγερ, στον οποίο επέδωσε το συλληπτήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας προς την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης ευχαρίστησε για τη στήριξη το Πατριαρχείο Μόσχας και αντάλλαξε απόψεις με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ σχετικά με το ζήτημα την κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών.

Επόμενος σταθμός του Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας ήταν η έδρα της Βελγικής Πρεσβείας όπου συναντήθηκε με τον Πρέσβη Μάρκ Μίλχισεν.

Ο Μητροπολίτης αρχικά επέδωσε το συλληπτήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας προς τον Βασιλιά των Βέλγων Φίλιππο και ακολούθως εξέφρασε τη συμπαράσταση του προς τον βελγικό λαό. Από τη πλευρά του ο κ. Μίχιλσεν ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τη συμπαράσταση και τον ενημέρωσε αναλυτικά για το μέγεθος της φυσικής καταστροφής στη χώρα του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων