30/11/2022 30/11/2022 Οι σχέσεις Ρωσίας και Λιβάνου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες στη Μονή Ντανίλωφ ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος με τον Πρέσβη του Λιβάνου στη Μόσχα, Σάουκι Μπου Νασάρ. «Για μένα, τόσο ως επίσημο εκπρόσωπο της χώρας μου όσο και με την προσωπική μου ιδιότητα, είναι μεγάλη τιμή να...
30 Νοεμβρίου, 2022 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 9:32

Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ρωσίας-Λιβάνου

Διαδώστε:
Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ρωσίας-Λιβάνου

Οι σχέσεις Ρωσίας και Λιβάνου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες στη Μονή Ντανίλωφ ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος με τον Πρέσβη του Λιβάνου στη Μόσχα, Σάουκι Μπου Νασάρ.

«Για μένα, τόσο ως επίσημο εκπρόσωπο της χώρας μου όσο και με την προσωπική μου ιδιότητα, είναι μεγάλη τιμή να συναντηθώ μαζί σας, γνωρίζοντας ότι προσωποποιείτε ένα πραγματικό πνευματικό σύμβολο όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο πρέσβης.

Ο κ. Νασάαρ δήλωσε ότι ο Λίβανος είναι σχεδόν η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή όπου οι εκπρόσωποι όλων των θρησκειών είναι προικισμένοι με ίσα δικαιώματα. «Ο Λίβανος είναι επίσης σχεδόν το μόνο κράτος όχι μόνο στην αραβική περιοχή, αλλά σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, του οποίου ο πρόεδρος είναι χριστιανός», είπε ο διπλωμάτης.

«Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, περιόδους κρίσης, στις οποίες χρειαζόμαστε τη στήριξη των φίλων μας. Μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε στην υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την οποία έχουμε στενές σχέσεις», σημείωσε ο Λιβανέζος Πρέσβης.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχαρίστησε τον εκλεκτό προσκεκλημένο για τα καλά του λόγια, σημειώνοντας ότι ο Λίβανος είναι ένα μοναδικό κράτος όπου Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι συνυπάρχουν ειρηνικά, αλληλεπιδρούν και περιλαμβάνονται στην κρατική δομή.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ανέφερε ότι είναι μεγάλη χαρά για τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να βλέπει τον Μητροπολίτη Φιλιπποπόλεως κ. Νήφωνα, που βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και 45 χρόνια, ως εκπρόσωπο του Πατριάρχη Αντιοχείας στη Ρωσία.

Τέλος, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ρωσίας και του Λιβάνου, τονίζοντας ότι από την πλευρά του το Πατριαρχείο Μόσχας είναι έτοιμο να συνεχίσει να προωθεί την ανάπτυξη αυτών των δεσμών.

Πηγή: Mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων