26/03/2019 26/03/2019 Επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν, όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο περιθώριο της επίσκεψης αυτής συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη  Βολοκολάμσκ. κ. Ιλαρίωνα. Από την πλευρά του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης...
26 Μαρτίου, 2019 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2019 - 22:16

Στο Πατρ. Μόσχας ο πρόεδρος του Λιβάνου

Διαδώστε:
Στο Πατρ. Μόσχας ο πρόεδρος του Λιβάνου

Επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν, όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο περιθώριο της επίσκεψης αυτής συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη  Βολοκολάμσκ. κ. Ιλαρίωνα.

Από την πλευρά του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκοφ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο Πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ, ο Προϊστάμενος της Γραμματείας επί Υποθέσεων Εξωτερικού, ο Διάκονος Ανδρέας Τιτούσκιν, στέλεχος του ΤΕΕΣ.

​«Είναι μια πολυαναμενόμενη επίσκεψη», τόνισε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας προς τον Αρχηγό τα Δημοκρατίας του Λιβάνου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία. Επίσης σημείωσε ότι ο Μ. Αούν είναι ο μοναδικός Πρόεδρος στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο, ο οποίος τυγχάνει οπαδός του χριστιανισμού. Ο Ιεράρχης τόνισε τη χαρά του από τις επανειλημμένες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της χώρας αυτής κατά τις μεταβάσεις του εκεί στο παρελθόν.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ καλωσόρισε τον Μισέλ Αούν εκ μέρους του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι: «Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος αυτή τη στιγμή ευρίσκεται εκτός Μόσχας και γι΄αυτό, δυστυχώς, κωλύθηκε να Σᾶς δει προσωπικά ζητώντας να Σᾶς μεταφέρω τις πλέον εγκάρδιες ευχές του».

Συζητήθηκε η κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας ενημέρωσε λεπτομερώς σχετικά με τις προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλει η Ρωσική Εκκλησία για να προστατεύσει τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου και του διεθνούς χώρου. Αυτή η προβληματική συζητείται κατά τις συναντήσεις των εκκλησιαστικών αρχών της Ρωσικής Εκκλησίας με κρατική ηγεσία, υψηλόβαθμα στελέχη των διεθνών οργανισμών και θρησκευτικούς ηγέτες.

Αφού τόνισε ότι η Δημοκρατία του Λιβάνου είναι η μοναδική χώρα στη Μέση Ανατολή με τα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα των χριστιανών, ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ειρηνευτικές προσπάθειες της Ρωσικής Εκκλησίας και των χριστιανών του Λιβάνου θα καρποφορήσουν και θα έχουν ως αποτέλεσμα την εδραίωση της χριστιανικής παρουσίας σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων