13/08/2020 13/08/2020 Το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, χαιρετίζει την απόφαση της αρμόδιας Κυβερνητικής Επιτροπής να ενισχύσει τα προγράμματα στήριξης των αστέγων και να προχωρήσει στη δημιουργίας ενός ενιαίου ομοσπονδιακού φορέα για την επανένταξη των άστεγων στην κοινωνία. «Η αύξηση του αριθμού των κρατικών κέντρων για την παροχή βοήθειας στους άστεγους και η αποφασιστικότητα της αρμόδιας...
13 Αυγούστου, 2020 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 9:35

Στο πλευρό των αστέγων η Ρωσική Εκκλησία

Διαδώστε:
Στο πλευρό των αστέγων η Ρωσική Εκκλησία

Το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας, χαιρετίζει την απόφαση της αρμόδιας Κυβερνητικής Επιτροπής να ενισχύσει τα προγράμματα στήριξης των αστέγων και να προχωρήσει στη δημιουργίας ενός ενιαίου ομοσπονδιακού φορέα για την επανένταξη των άστεγων στην κοινωνία.

«Η αύξηση του αριθμού των κρατικών κέντρων για την παροχή βοήθειας στους άστεγους και η αποφασιστικότητα της αρμόδιας ομοσπονδιακής αρχής σε αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικές», σχολίασε η Ιρίνα Μέσκοβα, επικεφαλής της υπηρεσίας βοήθειας για τους αστέγους του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας.

«Η κοινωνική προσαρμογή των αστέγων είναι απαραίτητη όχι μόνο από την άποψη της πρόληψης του εγκλήματος, αλλά και από την άποψη της αστικής ευθύνης μας. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν στην κοινωνία, να βρουν σπίτι, να βρουν δουλειά. Από την πλευρά της, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει συσσωρεύσει επαρκή εμπειρία στη βοήθεια ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο και είναι έτοιμη να συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος για την παροχή βοήθειας στους άστεγους”.

Ο αριθμός των αστέγων στη χώρα, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, κυμαίνεται από 250 χιλιάδες έως 3 εκατομμύρια άτομα. Στη Ρωσία, με την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπάρχουν περισσότερα από 90 καταφύγια για τους άστεγους, και άλλες δομές, πολλές εκ των οποίων κινητές, που παρέχουν ημερήσια φροντίδα και σίτιση.
Το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας σημειώνει επίσης, ότι εν μέσω της πανδημίας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχασαν την δουλειά και γίνονται άστεγοι. Τα άτομα που βρίσκονται στο δρόμο είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη μόλυνση από τον κορονωϊό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων