29/05/2019 29/05/2019 Με την Ύπατο Αρμοστή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Ντάντζα Μιγιάτοβιτς συναντήθηκε στις 27 Μαΐου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ Κύριλλος. Απευθυνόμενος στην κ. Μιγιάτοβιτς, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Κύριλλος σημείωσε τον σημαντικό ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης ως οργανισμού που διακήρυξε τον κύριο στόχο του την προστασία των ανθρωπίνων...
29 Μαΐου, 2019 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2019 - 12:48

Στο ρόλο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκε ο Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Στο ρόλο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκε ο Πατρ. Μόσχας

Με την Ύπατο Αρμοστή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Ντάντζα Μιγιάτοβιτς συναντήθηκε στις 27 Μαΐου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ Κύριλλος. Απευθυνόμενος στην κ. Μιγιάτοβιτς, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Κύριλλος σημείωσε τον σημαντικό ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης ως οργανισμού που διακήρυξε τον κύριο στόχο του την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. “Είναι πολύ σημαντικό το Συμβούλιο της Ευρώπης να έχει ειδικούς που είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ανθρώπους να λύσουν συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με την παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Πιθανότατα γνωρίζετε καλύτερα από μένα ότι το πρόβλημα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει διαφορετικά επίπεδα, για παράδειγμα, όταν τα δικαιώματα ολόκληρων μεγάλων ομάδων ανθρώπων παραβιάζονται βάσει εθνικών, εθνοτικών, θρησκευτικών ή πολιτιστικών χαρακτηριστικών και όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα ενός ατόμου. Υπάρχουν διάφορες εθνικές δομές που πρέπει να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελπίζω ότι θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει υπερεθνικό όργανο – το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο ασχολείται με αυτό το θέμα” τόνισε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τη διάκριση των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της παρέμβασης των πρώην ηγετών του ουκρανικού κράτους σε εκκλησιαστικές υποθέσεις. “Πρόσφατα, όπως γνωρίζετε, συνέβησαν σημαντικά γεγονότα: ο πρόεδρος έχει αλλάξει στην Ουκρανία και ελπίζουμε ότι η πολιτική του κράτους για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα αλλάξει, αφού η πρώην κυβέρνηση ξεκίνησε ανοιχτά τη θρησκευτική διάκριση των ανθρώπων”, δήλωσε ο Πατριάρχης ενώ επέστησε την προσοχή της κ. Μιγιάτοβιτς στο γεγονός ότι στην Ουκρανία, υπό τον πρώην πρόεδρο Petro Poroshenko, εγκρίθηκαν δύο νόμοι που παραβιάζουν τα δικαιώματα της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων