31/01/2020 31/01/2020 Με τον απερχόμενο Πρέσβη του Μαυροβουνίου στη Μόσχα κ. Ραμίζ Μπάσιτς πραγματοποίησε συνάντηση ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας. Ο Ιεράρχης καλωσόρισε τον υψηλόβαθμο διπλωμάτη στο χώρο του συνοδικού ιδρύματος με αρμοδιότητα τις εξωτερικές σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξέφρασε την βαθιά...
31 Ιανουαρίου, 2020 - 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2020 - 12:14

Στο ΤΕΕΣ ο Πρέσβης του Μαυροβουνίου στη Ρωσία

Διαδώστε:
Στο ΤΕΕΣ ο Πρέσβης του Μαυροβουνίου στη Ρωσία

Με τον απερχόμενο Πρέσβη του Μαυροβουνίου στη Μόσχα κ. Ραμίζ Μπάσιτς πραγματοποίησε συνάντηση ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Ιεράρχης καλωσόρισε τον υψηλόβαθμο διπλωμάτη στο χώρο του συνοδικού ιδρύματος με αρμοδιότητα τις εξωτερικές σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για την εκκλησιαστική κατάσταση εξαιτίας της ψηφίσεως στο τέλος Δεκεμβρίου του παρελθόντος έτους νόμου της χώρας «Περί ελευθερίας συνειδήσεως και πεποιθήσεων και νομικού καθεστώτος των θρησκευτικών κοινοτήτων».


Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας ενημέρωσε τον Πρέσβη για την θέση των εκκλησιαστικών αρχών της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία διατυπώθηκε στη «Δήλωση εξαιτίας της καταστάσεως στο Μαυροβούνιο», την οποία στις 9 Ιουλίου 2019 ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος καθώς και στο Πατριαρχικό και Συνοδικό Μήνυμα «Περί καταστάσεως στο Μαυροβούνιο», το οποίο στις 20 Δεκεμβρίου 2019 ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής του Μαυροβουνίου εξέθεσε τη θεώρηση της καταστάσεως από την οπτική γωνιά των αρχών του Μαυροβουνίου.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί υποθέσεων εξωτερικού Πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ και η σύμβουλος της Πρεσβείας Μαυροβουνίου στη Μόσχα κα Μποριάνκα Σιμιτσέβιτς.
Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων