09/07/2019 09/07/2019 Στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να συμπεριληφθούν ναοί οι οποίοι ανήκουν στην αρχιτεκτονική σχολή του Pskov, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε στη 43η σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού. Τα νέα αντικείμενα περιελήφθησαν στον κατάλογο σύμφωνα με το κριτήριο IV της UNESCO, το οποίο διατυπώνεται ως εξής: “Το αντικείμενο είναι ένα εξαιρετικό...
09 Ιουλίου, 2019 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2019 - 19:40

Στον κατάλογο της UNESCO Ρωσικοί ναοί

Διαδώστε:
Στον κατάλογο της UNESCO Ρωσικοί ναοί

Στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να συμπεριληφθούν ναοί οι οποίοι ανήκουν στην αρχιτεκτονική σχολή του Pskov, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε στη 43η σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού.

Τα νέα αντικείμενα περιελήφθησαν στον κατάλογο σύμφωνα με το κριτήριο IV της UNESCO, το οποίο διατυπώνεται ως εξής: “Το αντικείμενο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα δομής, αρχιτεκτονικού ή τεχνολογικού συνόλου ή τοπίου, που απεικονίζουν μια σημαντική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας”.

“Οι εκκλησίες και οι καθεδρικοί ναοί ενσωματώνονται στο περιβάλλον μέσα από κήπους που βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου των τοίχων και των περιφράξεων. Εμπνευσμένη από τις παραδόσεις του Βυζαντίου και του Νόβγκοροντ, η σχολή αρχιτεκτονικής του Pskov έφτασε στο αποκορύφωμά της τον 15ο και 16ο αιώνα και ήταν ένα από τα σημαντικότερα σχολεία της χώρας. Έχει επηρεάσει την εξέλιξη της ρωσικής αρχιτεκτονικής κατά τη διάρκεια των πέντε αιώνων “, αναφέρει η περιγραφή των μνημείων της αρχιτεκτονικής σχολής Pskov που παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της UNESCO.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων