12/02/2019 12/02/2019 Ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας (ROCOR), επισκέφθηκε το Κίεβο και τον Μητροπολίτη Ονούφριο, εν μέσω της τρέχουσας κρίσης για τη χορήγηση καθεστώτος αυτοκεφαλίας στη νέα εκκλησία της Ουκρανίας, γράφει το sputniknews.gr. Ο Βίκτορ Ποτάποφ, ιερέας με έδρα την Ουάσινγκτον από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας (ROCOR), δήλωσε τη Δευτέρα στο Σπούτνικ ότι...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:02

Στον Μητρ. Ονούφριο ιερέας της ROCOR

Διαδώστε:
Στον Μητρ. Ονούφριο ιερέας της ROCOR

Ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας (ROCOR), επισκέφθηκε το Κίεβο και τον Μητροπολίτη Ονούφριο, εν μέσω της τρέχουσας κρίσης για τη χορήγηση καθεστώτος αυτοκεφαλίας στη νέα εκκλησία της Ουκρανίας, γράφει το sputniknews.gr.

Ο Βίκτορ Ποτάποφ, ιερέας με έδρα την Ουάσινγκτον από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας (ROCOR), δήλωσε τη Δευτέρα στο Σπούτνικ ότι επισκέφθηκε το Κίεβο σε μια πράξη υποστήριξης για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Ποτάποφ, ο οποίος είναι αρχιερέας του ρωσικού καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στην Ουάσινγκτον.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση στη συνομιλία μας με τον μητροπολίτη Ονούφριο και όταν τον ακούγαμε στην εκκλησία την προηγούμενη Κυριακή, ήταν πως θα προσπαθούσε πάντα να τονίσει την ανάγκη για ειρήνη, την αποχή από τη βία και την πεποίθηση ότι ο Θεός θα φροντίσει την εκκλησία του, την ανάγκη οι άνθρωποι να μην φέρνουν την πολιτική στην εκκλησιαστική ζωή», δήλωσε ο Ποτάποφ και πρόσθεσε ότι  “ο Μητροπολίτης Ονούφριος αισθάνεται ότι η αυτοκεφαλία μπορεί να έρθει όταν η εκκλησία και οι κοινωνικές δομές της χώρας βρίσκονται σε ειρήνη”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων