16/09/2021 16/09/2021 Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Ρωσία, Τζον Σάλιβα, είχε χθες, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Τον υψηλό προσκεκλημένο συνόδευσαν οι Β´ γραμματείς Αρσία Μπέναμ και Μάικλ Κλάιν. Στη συνάντηση επίσης έλαβαν μέρος ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί υποθέσεων...
16 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:12

Στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία

Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Ρωσία, Τζον Σάλιβα, είχε χθες, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Τον υψηλό προσκεκλημένο συνόδευσαν οι Β´ γραμματείς Αρσία Μπέναμ και Μάικλ Κλάιν. Στη συνάντηση επίσης έλαβαν μέρος ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί υποθέσεων απώτερου εξωτερικού πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ και ο εκπρόσωπος της εν Αμερική Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά το Πατριαρχείο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών πρωθιερέας Δανιήλ Αντρεγιούκ.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων καλωσόρισε τον προσκεκλημένο στην έδρα του συνοδικού ιδρύματος και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την 20ή επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ ενημέρωσε για τη διακονία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υπό τις συνθήκες της πανδημίας του κωρονοϊού και για τις ιδιαιτερότητες της τελέσεως ιερών ακολουθών κατά την περίοδο του εγκλεισμού λόγω των μέτρων. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη διακονία της Ρωσικής Εκκλησίας στο αμερικανικό έδαφος τον 20ό αι. και τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής και της εν Αμερική Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στη συνέχεια της συνομιλίας ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε την εμπειρία του από το τελευταίο χρονολογικά ταξίδι στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο επί θεμάτων θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουάσιγκτον.

Οι μετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν τη θρησκευτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, πολλοί χριστιανοί κάτοικοι της οποίας, ως αποτέλεσμα της αποσταθεροποιήσεως των κοινωνικο-πολιτικών συνθηκών και της εξαπλώσεως της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους.

Κατά παράκληση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μίλησε για τις δύσκολες σελίδες της ιστορίας της Ρωσικής Εκκλησίας υπό τις συνθήκες κυριαρχίας της αθεϊστικής ιδεολογίας, καθώς και για την εκκλησιαστική αναγέννηση, η οποία ξεκίνησε στη χώρα μας πριν από τριάντα χρόνια, την αποκατάσταση των κατεστραμμένων ναών και την ανέγερση νέων, τη σύγχρονη εκκλησιαστική ζωή, τη διαποίμανση των ομογενών, οι οποίοι διαβιούν στο εξωτερικό, την κατάσταση του διομολογιακού και διαθρησκειακού διαλόγου στη Ρωσία.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων