18/01/2022 18/01/2022 Το θέμα της υπεράσπισης των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής βρέθηκε στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Κροατίας, Gordan Grlich-Radman με τον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας στο Συνοδικό...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 10:03

Στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ ο ΥΠΕΞ της Κροατίας

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ ο ΥΠΕΞ της Κροατίας

Το θέμα της υπεράσπισης των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής βρέθηκε στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Κροατίας, Gordan Grlich-Radman με τον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας στο Συνοδικό Ίδρυμα που είναι αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μίλησε στον προσκεκλημένο για την ατζέντα του Τμήματος, η οποία περιλαμβάνει αλληλεπίδραση με τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, τις ετερόδοξες ομολογίες, τις παραδοσιακές θρησκευτικές κοινότητες, τις ξένες χώρες, καθώς και τις σχέσεις με ομοεθνείς που ζουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Grlich-Radman, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ιλαρίωνα για το καλωσόρισμα και του ζήτησε να μεταφέρει λόγια ευγνωμοσύνης στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για τη συμπαράσταση στο σεισμό που σημειώθηκε στην Κροατία στο τέλος του 2020.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων μίλησε στον υψηλόβαθμο διπλωμάτη για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Κροατίας. Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ρωσική Εκκλησία μπόρεσε να συμμετάσχει στην αναστήλωση των Ορθόδοξων ναών στην Κροατία που είχαν υποστεί ζημιές από τον σεισμό.

Στη συνέχεια της συνομιλίας, οι συμμετέχοντες έθιξαν το θέμα της υποστήριξης των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων