24/01/2020 24/01/2020 Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας στη Μόσχα, Γκέζα Ανδρέας φον Γάιρ, είχε χθες  23 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών κ.κ. Κύριλλος. Στον χαιρετισμό του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε τις καλές σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και της Πρεσβείας της Γερμανίας στη Ρωσία. «Η...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 11:13

Στον Πατριάρχη Μόσχας ο Γερμανός Πρέσβης

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Μόσχας ο Γερμανός Πρέσβης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας στη Μόσχα, Γκέζα Ανδρέας φον Γάιρ, είχε χθες  23 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών κ.κ. Κύριλλος.

Στον χαιρετισμό του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε τις καλές σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και της Πρεσβείας της Γερμανίας στη Ρωσία.

«Η Ρωσική Εκκλησία έχει μια ολόκληρη ιστορία καλώς σχέσεων με τους χριστιανούς της χώρας σας», είπε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε ότι η “ιστορία των ρωσο-γερμανικών σχέσεων διαφέρει από τις σχέσεις της Ρωσίας με άλλες χώρες».

«Τώρα διανύουμε άλλες εποχές, αλλά πρέπει να ενθυμούμαστε το παρελθόν και μάλιστα υπάρχουν καλές προοπτικές για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας.
Ο Γερμανός Πρέσβης από την πλευρά του  ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την υποδοχή, τονίζοντας ότι “δεν πρέπει να ξεχνούμε το ιστορικό βάθος των σχέσεων των δύο χωρών”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων