13/04/2022 13/04/2022 Με τον Πρέσβη του Ιράν στη Ρωσία, Καζέμ Τζαλάλι, συναντήθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία στη Μονή Ντανίλοφ, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, καλωσορίζοντας τον προσκεκλημένο, τόνισε ότι έχουν αναπτυχθεί καλές σχέσεις μεταξύ των λαών της Ρωσίας και του Ιράν, οι οποίες αναπτύσσονται ιδιαίτερα ενεργά τις τελευταίες...
13 Απριλίου, 2022 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 14:44

Στον Πατριάρχη Μόσχας ο Πρέσβης του Ιράν

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Μόσχας ο Πρέσβης του Ιράν

Με τον Πρέσβη του Ιράν στη Ρωσία, Καζέμ Τζαλάλι, συναντήθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία στη Μονή Ντανίλοφ, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, καλωσορίζοντας τον προσκεκλημένο, τόνισε ότι έχουν αναπτυχθεί καλές σχέσεις μεταξύ των λαών της Ρωσίας και του Ιράν, οι οποίες αναπτύσσονται ιδιαίτερα ενεργά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Μακαριώτατος μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από την επίσκεψή του στο Ιράν το 1995: «Τότε είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Τεχεράνη και άλλα μέρη και να γνωρίσω την πνευματική ζωή του λαού σας. Αυτό μου ξύπνησε ακόμη περισσότερο μια αίσθηση συμπάθειας για τον λαό σας, τον πολιτισμό και την ιστορία σας».

Με τη σειρά του, ο Ιρανός Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κ.κ. Κύριλλο για τον συνεχή φιλικό διάλογο και την υποστήριξή του προς την ισλαμική κοινότητα της Ρωσίας, επισημαίνοντας τον ηγετικό ρόλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διατήρηση της διαθρησκειακής ειρήνης στη Ρωσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων