07/09/2019 07/09/2019 Με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Ο Σεβ.  Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων ευχαρίστησε τον Ούγγρο Πρωθυπουργό για την υποδοχή, ενώ σημείωσε ότι έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την Ουγγαρία καθώς διετέλεσε επικεφαλής της ουγγρικής επισκοπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας...
07 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:33

Στον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας ο Μητρ. Ιλαρίων

Διαδώστε:
Στον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας ο Μητρ. Ιλαρίων

Με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο Σεβ.  Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων ευχαρίστησε τον Ούγγρο Πρωθυπουργό για την υποδοχή, ενώ σημείωσε ότι έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την Ουγγαρία καθώς διετέλεσε επικεφαλής της ουγγρικής επισκοπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την περίοδο 2003-2009 και επισκέπτεται τακτικά τη χώρα σε την ιδιότητα πλέον του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

Ο κ. Ομπάν από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης του και της Ρωσικής επισκοπής στην Ουγγαρία.

Στο επίκεντρο της συζήτησαν βρέθηκαν και ζητήματα της επικαιρότητας όπως η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία και το φλέγον εκκλησιαστικό ζήτημα στην Ουκρανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων