03/03/2020 03/03/2020   Για την κατάσταση στη Συριά και τις ενέργειες της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους μίλησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Arabic ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Ειδικότερα είπε ότι η κατάσταση στη Συρία σταθεροποίειται και είναι πολύ σημαντικό ότι στη...
03 Μαρτίου, 2020 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 13:50

“Στόχος μας να επιστρέψουν οι Χριστιανοί στη Συρία”

Διαδώστε:
“Στόχος μας να επιστρέψουν οι Χριστιανοί στη Συρία”

 

Για την κατάσταση στη Συριά και τις ενέργειες της Ρωσικής Ορθόδοξου Εκκλησίας προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους μίλησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Arabic ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας
Ειδικότερα είπε ότι η κατάσταση στη Συρία σταθεροποίειται και είναι πολύ σημαντικό ότι στη χώρα οι Χριστιανοί δεν ένιωσαν ότι τους παράτησαν στο έλεος της μοίρας τους, και για το λόγο αυτό οι Σύροι πρόσφυγες είναι έτοιμοι να γυρίσουν στα πάτρια εδάφη.
Την παρούσα στιγμή κάνουμε προσπάθειες για επιστροφή των Χριστιανών στη Συρία, και για το σκοπό αυτό χρειάζονται εγγυήσεις σταθερότητας και ασφάλειας εκ μέρος του κράτους. Χρειάζονται σωστές υποδομές και εγκαταστάσεις. Οι χριστιανοί δεν μπορούν να ζουν εκεί όπου δεν υπάρχουν εκκλησίες και λειτουργίες” τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων