29/01/2020 29/01/2020 Ευρεία σύσκεψη στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη διάσωση των ναών που υπάρχουν στη Ρωσία πραγματοποίησε το Πατριαρχικό Συμβούλιο Πολιτισμού στη Μόσχα, με τη συμμετοχή ειδικών τεχνιτών, εμπειρογνωμόνων και αρχιτεκτόνων. Στη εισήγησή του, ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Πσκοβ και Πόρχοβ, κ. Τύχων έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη σημασία σύνταξης ενός πλήρους και λεπτομερούς μητρώου κατεστραμμένων εκκλησιών...
29 Ιανουαρίου, 2020 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2020 - 8:05

Σχέδιο ανάπλασης των εκκλησιών στη Ρωσία

Διαδώστε:
Σχέδιο ανάπλασης των εκκλησιών στη Ρωσία

Ευρεία σύσκεψη στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη διάσωση των ναών που υπάρχουν στη Ρωσία πραγματοποίησε το Πατριαρχικό Συμβούλιο Πολιτισμού στη Μόσχα, με τη συμμετοχή ειδικών τεχνιτών, εμπειρογνωμόνων και αρχιτεκτόνων.

Στη εισήγησή του, ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Πσκοβ και Πόρχοβ, κ. Τύχων έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη σημασία σύνταξης ενός πλήρους και λεπτομερούς μητρώου κατεστραμμένων εκκλησιών που βρίσκονται στη Ρωσία, καθώς και στην προετοιμασία του πρώτου συνεδρίου «Αντικείμενα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2020.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορους τομείς.

Από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού τονίστηκε ότι προωθείται η δημιουργία ειδικών επιμορφωτικών προγραμμάτων για την κατάρτιση ξυλουργών, καθώς πολλές από τις εκκλησίες στη Ρωσία που κινδυνεύουν είναι από ξύλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων