25/11/2021 25/11/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Ρούμεν Ράντεφ για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε! Σας συγχαίρω από καρδιάς για την επανεκλογή σας στη θέση του Προέδρου της Βουλγαρίας. Η νίκη στις εκλογές επιβεβαιώνει τη στήριξη των συμπολιτών...
25 Νοεμβρίου, 2021 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 10:18

Συγχαρητήρια Κύριλλου στον νέο Πρόεδρο της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια Κύριλλου στον νέο Πρόεδρο της Βουλγαρίας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Ρούμεν Ράντεφ για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε!

Σας συγχαίρω από καρδιάς για την επανεκλογή σας στη θέση του Προέδρου της Βουλγαρίας.

Η νίκη στις εκλογές επιβεβαιώνει τη στήριξη των συμπολιτών σας στην προτεινόμενη από εσάς πορεία κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Οι αδελφικοί λαοί της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, έχοντας κοινές σλαβικές ρίζες και ιστορική κληρονομιά, συνδέονται με μία πίστη και χριστιανικές πνευματικές και ηθικές αξίες που βρίσκονται στα θεμέλια των εθνικών μας πολιτισμών. Θα ήθελα ιδιαίτερα να σημειώσω ότι σημαντική συμβολή στη διατήρηση αυτής της ενότητας έχουν η Ρωσική και η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, των οποίων οι καλές σχέσεις έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και, ελπίζω, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της μεταξύ μας συνεργασίας.

Σας εύχομαι πληρότητα ψυχικής και σωματικής δύναμης, την άπειρη βοήθεια του Θεού, επιτυχία στο υπεύθυνο δημόσιο έργο σας και ειρήνη και ευημερία στον λαό της Βουλγαρίας.

Με εκτίμηση

+ Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών.

Ο νυν πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κέρδισε δεύτερη πενταετή θητεία, νικώντας τον αντίπαλό του Αναστάς Γκερτζίκοφ στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 21ης Νοεμβρίου.

Η βουλγαρική προεδρία έχει σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικό ρόλο, αλλά ο Ράντεφ άλλαξε αυτήν την παράδοση και δραστηριοποιήθηκε στον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Για τη φωτιά στον Οίκο Ευγηρίας

Ταυτόχρονα, ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να εκφράσει και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των ανθρώπων από ασφυξία σε οίκο ευγηρίας στη βουλγαρική πόλη Βάρνα στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο. 

Άγιε, αγαπητέ εν Κυρίω Συνάδελφε και Συνέδρε στον θρόνο του Θεού!

Με βαθιά λύπη έμαθα για μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οίκο ευγηρίας κοντά στη Βάρνα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν άνθρωποι.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, που είναι η ανάσταση και η ζωή (Ιωάννης 11:25), είθε να τάξει τις ψυχές των νεοαναχωρηθέντων στα χωρία του ουρανού, ἐν τόπῳ φωτεινῷ, ἐν τόπῳ χλοερῷ, ἐν τόπῳ ἀναψύξεως, ἔνθα ἀπέδρα ὀδύνη, λύπη καὶ στεναγμός. Αιωνία η μνήμη τους!

Με ειλικρινή συλλυπητήρια,

+ Κυρίλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων