07/09/2021 07/09/2021 Τα συγχαρητήριά του για την ενθρόνιση στον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας έστειλε στον νέο Μητροπολίτη της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ. Ιωαννίκιο ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Διαβάστε το μήνυμα: Σεβασμιώτατε, αγαπητέ Επίσκοπε! Σας συγχαίρω από καρδιάς για την ενθρόνισή σας στον θρόνο του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 19:27

Συγχαρητήρια Βολοκολάμσκ στον Μαυροβουνίου Ιωαννίκιο

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια Βολοκολάμσκ στον Μαυροβουνίου Ιωαννίκιο

Τα συγχαρητήριά του για την ενθρόνιση στον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας έστειλε στον νέο Μητροπολίτη της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ. Ιωαννίκιο ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Διαβάστε το μήνυμα:

Σεβασμιώτατε, αγαπητέ Επίσκοπε!

Σας συγχαίρω από καρδιάς για την ενθρόνισή σας στον θρόνο του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας στην Ιερά Μονή Τσέτινιε.

Ως μακροχρόνιος φύλαξ αυτής της παλαιάς έδρας (της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας), δώσατε πνοή στο θεολογικό σεμινάριο του Τσέτινιε, ενώ βοηθήσατε και πλήθος ανθρώπων, να επιστρέψει στην Αγία πίστη των πατέρων. Πριν από είκοσι δύο χρόνια, εντός της Ιεράς Μονής του Τσέτινιε, σας δόθηκε η χάρη της Αρχιεπισκοπής από ένα σύνολο Επισκόπων, με επικεφαλής τον μακαριστό Σέρβο Πατριάρχη Παύλο.

Σήμερα (σ.σ. το μήνυμα είναι γραμμένο την ημέρα της ενθρόνισης), κάτω από τις αψίδες της ίδιας μονής, ενθρονίζεστε στο θρόνο του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, για να συνεχίσετε την κληρονομιά του Αγίου Πέτρου του Τσέτινιε, που διανθίστηκε από τον Σέρβο Πατριάρχη Γαβριήλ και τον Ιερομάρτυρα Ιωαννίκιο, τους Ομολογητές της πίστεως Μητροπολίτες Αρσένιο και Δανιήλ, καθώς και τον ατρόμητο πνευματικό ηγέτη του λαού του Θεού στο Μαυροβούνιο, μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο.

Είθε η Παναγία Θεοτόκος, ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο Άγιος Πέτρος του Τσέτινιε και ο Βασίλειος του Όστρογκ να φυλάσσουν την καλή υγεία σας και να είναι σύντροφοί σας στη νέα υψηλή διακονία. Είθε ο Κύριος να σας πληρώσει στην πίστη με κάθε χαρά και ειρήνη μέσω της συνεχούς μεσιτείας τους (Ρωμ. 15:13), και να σας στείλει την αστείρευτη βοήθειά του στις πράξεις σας, για το καλό και την παρηγοριά του ευσεβούς ποιμνίου σας και ολόκληρης της Εκκλησίας του Αγίου Σάββα, για πολλά και ευλογημένα χρόνια..

Με αδελφική αγάπη εν Χριστώ,

Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων

του Πατριαρχείου Μόσχας

Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

+ Ιλαρίων

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευχές Πατριάρχη Μόσχας στον νέο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων