16/12/2020 16/12/2020 Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Σας συγχαίρω για την εκλογή σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής” αναφέρει η επιστολή και προστίθεται: “Ο σύγχρονος κόσμος χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια, στην ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 8:56

Συγχαρητήρια του Πατρ. Μόσχας στον Τζο Μπάιντεν

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια του Πατρ. Μόσχας στον Τζο Μπάιντεν

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

“Σας συγχαίρω για την εκλογή σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής” αναφέρει η επιστολή και προστίθεται: “Ο σύγχρονος κόσμος χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια, στην ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ κρατών που στοχεύουν στην επίλυση των προβλημάτων του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, των περιφερειακών στρατιωτικών συγκρούσεων, της οικονομικής δικαιοσύνης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Είμαι πεπεισμένος ότι η αλληλεπίδραση των χωρών και των λαών μας, με βάση την ιστορική εμπειρία, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναζήτηση αποτελεσματικών απαντήσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας”.
“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί ότι ο διαθρησκευτικός και διαπολιτισμικός διάλογος αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση του αμοιβαίου σεβασμού και της καλής γειτονίας, της αρμονίας στην κοινωνία. Εκφράζουμε την ετοιμότητά μας να συνεργαστούμε σε αυτόν τον τομέα με τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής” τονίζει ο Πατριάρχης Μόσχας στην επιστολή του προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ και καταλήγει λέγοντας : “Για πολλά χρόνια, άνθρωποι από χώρες της κανονικής ευθύνης του Πατριαρχείου της Μόσχας ζούνε και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλοί από αυτούς είναι Ορθόδοξοι πιστοί, των οποίων η πνευματική φροντίδα παρέχεται από τις Πατριαρχικές ενορίες της Εκκλησίας μας στη χώρα σας, καθώς και από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας. Ελπίζω για την προσοχή των αμερικανικών αρχών στις θρησκευτικές ανάγκες του ρωσόφωνου ποιμνίου. Σας εύχομαι καλή υγεία, σοφία στη λήψη αποφάσεων και ειρήνη και ευημερία στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων