14/11/2022 14/11/2022 Συλλυπητήρια στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2022 στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που είχε ως αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τω ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν. “Με βαθιά λύπη έμαθα για την τρομοκρατική ενέργεια που...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 11:09

Συλλυπητήρια Κυρίλλου Μόσχας σε Ερντογάν για την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Κυρίλλου Μόσχας σε Ερντογάν για την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Συλλυπητήρια στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2022 στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που είχε ως αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τω ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

“Με βαθιά λύπη έμαθα για την τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ως αποτέλεσμα του εγκλήματος, αθώοι άνθρωποι πέθαναν, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σας ζητώ να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Προσεύχομαι στον Πανάγαθο Θεό για την παρηγοριά των συγγενών και φίλων των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας και για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών”, αναφέρει ο Πατριάρχης Κύριλλος.

22 συλλήψεις υπόπτων

Έξι είναι οι νεκροί – όλοι Τούρκοι πολίτες- ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι τριών ετών που σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του. Από τους 81 τραυματίες, όπως ανακοίνωσε εχθές το βράδυ ο υπουργός Υγείας, οι 39 πήραν εξιτήριο ενώ δύο είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ενώ ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν 22 ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που φέρεται να άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον πασίγνωστο πεζόδρομο που ήταν γεμάτος Κωνσταντινουπολίτες και τουρίστες.

Διαβάστε επίσης: 

Κωνσταντινούπολη: Φονική έκρηξη με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων