22/11/2022 22/11/2022 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, για τα πολυάριθμα θύματα και τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην ινδονησιακή πόλη Σιαντζούρ. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Με βαθιά λύπη έμαθα για τον τρομερό σεισμό στην πόλη Σιαντζούρ, ο οποίος...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 19:07

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τα πολυάριθμα θύματα από τον σεισμό στην Ινδονησία

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τα πολυάριθμα θύματα από τον σεισμό στην Ινδονησία

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, για τα πολυάριθμα θύματα και τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην ινδονησιακή πόλη Σιαντζούρ.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Με βαθιά λύπη έμαθα για τον τρομερό σεισμό στην πόλη Σιαντζούρ, ο οποίος σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εφήβων και παιδιών.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε εσάς και σε όλο τον λαό της Δημοκρατίας της Ινδονησίας. Σας ζητώ να μεταφέρετε τις ευχές για υπομονή και δύναμη σε όσους αναζητούν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια, ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, κουράγιο και δύναμη στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων”, είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Σημειώνεται ότι στους 252 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται τον κυβερνήτη της περιοχής Ριντουάν Καμίλ. Προηγούμενος απολογισμός που ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών BNPB έκανε λόγο για 62 θύματα. Εκατοντάδες είναι επίσης οι τραυματίες και πάνω από 13.000 οι εκτοπισμένοι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σιαντζούρ, περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και παρουσιάζονται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, όπως ανέφερε ο Χέρμαν Σουχέρμαν, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης της Σιαντζούρ.

Τα συλλυπητήριά του και τη συμπαράστασή του στους πολίτες και τις αρχές της Ινδονησίας εξέφρασε με μήνυμά του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας. «Συντετριμμένοι από τις τραγικές απώλειες ζωών και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό που έπληξε τη Δυτική Ιάβα στην Ινδονησία. Η σκέψη μας είναι στους αγνοούμενους, στους τραυματίες και στα συνεργεία διάσωσης. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τη συμπαράστασή μας στον λαό και την κυβέρνηση της Ινδονησίας», ανέφερε στο μήνυμά του το Υπουργείο Εξωτερικών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων