24/12/2022 24/12/2022 Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια 22 ατόμων από την χθεσινή πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στο Κεμέροβο της Σιβηρίας, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Με βαθιά λύπη έμαθα για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κέμεροβο , με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και να υποφέρουν ηλικιωμένοι...
24 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2022 - 14:53

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τα θύματα από την πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στο Κέμεροβο

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τα θύματα από την πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στο Κέμεροβο

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια 22 ατόμων από την χθεσινή πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στο Κεμέροβο της Σιβηρίας, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Με βαθιά λύπη έμαθα για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κέμεροβο , με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και να υποφέρουν ηλικιωμένοι που έμεναν στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Εκφράζω στους κατοίκους του Κουζμπάς τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και ελπίζω ότι αρχές της περιοχής θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων τραγωδιών στο μέλλον. Συμμερίζομαι τη γενική ανησυχία ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για ασφαλή διαβίωση για τους κατοίκους του καταφυγίου.

Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι οι κληρικοί της Κεντρικής Επισκοπής Κέμεροβο είναι έτοιμοι να παράσχουν την απαραίτητη ηθική και πνευματική υποστήριξη στα θύματα”, ανέφερε στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

Το γηροκομείο ουσιαστικά ήταν οικία ενός ιδιώτη ο οποίος παραχώρησε το χώρο σε άπορους ηλικιωμένους, και λειτουργούσε υπό αυτήν την μορφή ανεπίσημα εδώ και τρία χρόνια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του currenttime, ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί. Οι ηλικιωμένοι που στεγάζονταν εκεί, πλήρωναν για τη διαμονή τους είτε από τις συντάξεις τους είτε από τον μισθό τους, όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε κατέστρεψε ολοσχερώς τον δεύτερο όροφο του οίκου ευγηρίας, όπου φιλοξενούνταν δεκάδες ηλικιωμένοι. Έξι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων 2 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τις αρχές της πόλης, μετέδωσε ότι παραβιάσεις των κανονισμών αντιπυρικής ασφαλείας ενδέχεται να ήταν η αιτία αυτής της τραγωδίας στο Κέμεροβο, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 3.600 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Ο κυβερνήτης του Κουζμπάς  Sergei Tsivilev έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλες τις κοινωνικές δομές στην περιοχή για να αποτραπεί η επανάληψη της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική υπόθεση για προκληση θανάτου από αμέλεια

Η Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για το ξέσπασμα της θανατηφόρας πυρκαγιάς στο γηροκομείο.

Οι ανακριτικές αρχές της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησαν ποινική υπόθεση για πρόκληση θανάτου από αμέλεια, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις

Ήδη διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και οι συνθήκες θανάτου των ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων