31/12/2022 31/12/2022 Τα συλλυπητήριά του για την εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου σε ηλικία 95 ετών, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Με θλίψη πληροφορήθηκαν για την εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου 16ου. Η πολυετής ζωή του σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, της οποίας ηγήθηκε σε μια δύσκολη ιστορική περίοδο, συνδεδεμένη με πολλές εξωτερικές...
31 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2022 - 20:36

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Τα συλλυπητήριά του για την εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου σε ηλικία 95 ετών, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

“Με θλίψη πληροφορήθηκαν για την εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου 16ου.

Η πολυετής ζωή του σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, της οποίας ηγήθηκε σε μια δύσκολη ιστορική περίοδο, συνδεδεμένη με πολλές εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις.

Ο πρώην πάπας Βενέδικτος με το έργο του συνεισέφερε σημαντικά στην ανάπτυξη της διαχριστιανικής συνεργασίας, ομολόγησε τον Χριστό μπροστά σε έναν εκκοσμικευμένο κόσμο και υπερασπίστηκε τις παραδοσιακές ηθικές αξίες.

Καθώς είχαν την ευκαιρία να συναντηθώ προσωπικά με τον πρώην πάπα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του στο θρόνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μπορώ να καταθέσω τη βαθιά του αγάπη για τον ανατολικό χριστιανισμό και, ειδικότερα, τον ειλικρινή σεβασμό του για την παράδοση της Ορθόδοξης Ρωσίας.

Όσο ήταν Ποντίφικας, οι σχέσεις μεταξύ της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναπτύχθηκαν σημαντικά στο πνεύμα της αδελφικής συνεργασίας και της επιθυμίας για αλληλεπίδραση στον δρόμο για την υπέρβαση της ενίοτε οδυνηρής κληρονομιάς του παρελθόντος.

Εκ μέρους της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου”, ανέφερε ο Μακαριώτατος κ.κ. Κύριλλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων