26/11/2021 26/11/2021 Τα θλίψη του για τα θύματα της φονικής έκρηξης μεθανίου που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Ρωσικών αρχών, εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας απέστειλε...
26 Νοεμβρίου, 2021 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2021 - 18:44

Ο Πατριάρχης Μόσχας για την τραγωδία σε ανθρακωρυχείο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για την τραγωδία σε ανθρακωρυχείο

Τα θλίψη του για τα θύματα της φονικής έκρηξης μεθανίου που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Ρωσικών αρχών, εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον επιχώριο Μητροπολίτη Κεμέροβο και Προκόπιεβσκ κ. Αρίσταρχο στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Εκφράζω την θλίψη μου για την είδηση ​​της τραγωδίας που σημειώθηκε στο ορυχείο Λιστβιάζναγια και στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους. Ελπίζω ότι ο κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Κουζμπάς θα προσφέρει την απαραίτητη ποιμαντική βοήθεια σε όλους τους πενθούντες καθώς και λόγο συμπαράστασης και παρηγοριάς. Ας αναπαύσει ο Οικτίρμων Θεός τις ψυχές των κεκοιμημένων.»

 

Ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων της τραγωδίας

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 25/11 στο ορυχείο Λιστβιάζναγια, στο Κεμέροβο, μια περιοχή όπου λειτουργούν πολλά ανθρακωρυχεία.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για «παραβίαση των κανόνων ασφαλείας» και ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης 25/11 ότι συνελήφθη ο διευθυντής του ορυχείου, ο αναπληρωτής του και ένας αξιωματούχος της περιοχής όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Η επιχείρηση διάσωσης είχε διακοπεί το απόγευμα, καθώς υπήρχε κίνδυνος έκρηξης στο ορυχείο.

Οι ρωσικές αρχές γνωστοποίησαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης μεθανίου σε ανθρακωρυχείο στη Σιβηρία χθες Πέμπτη 25/11 ανέρχεται σε 63.

Οι 50 τραυματίες διακομίστηκαν και νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία της Σιβηρίας, σύμφωνα με τον Βιτάλι Χεράσκοφ, τον υφυπουργό Υγείας στην περιφέρεια Κεμέροβο, όπου βρίσκεται το ανθρακωρυχείο Λιστβιάζναγια.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες διάσωσης ενημέρωσαν το πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι το δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Νωρίτερα, γινόταν λόγος για 52 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 6 μελών σωστικών συνεργείων.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων