25/07/2021 25/07/2021 Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Χενάν, απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Αναλυτικά, το συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας αναφέρει: Λυπούμαι βαθύτατα για την είδηση ​ των τραγικών συνεπειών από τις πλημμύρες στην επαρχία Χενάν. Η ακραία φυσική...
25 Ιουλίου, 2021 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2021 - 8:37

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τις πλημμύρες στην Κίνα

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τις πλημμύρες στην Κίνα

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Χενάν, απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Αναλυτικά, το συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας αναφέρει:

Λυπούμαι βαθύτατα για την είδηση ​ των τραγικών συνεπειών από τις πλημμύρες στην επαρχία Χενάν. Η ακραία φυσική καταστροφή προκάλεσε τον θάνατο ανθρώπων και τεράστιες ζημιές στην υποδομή της περιοχής.

Εκφράζω τα ειλικρινά συλλυπητήρια μου στον Κινεζικό λαό και σας ζητώ να μεταφέρετε λόγια υποστήριξης και παρηγοριάς σε όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εξαιτίας της τραγωδίας και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους πληγέντες.

Μετά τιμής,

† ο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών

Κύριλλος

 

Στους 33 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κίνα

Οι πλημμύρες στην κεντρική Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 33 ανθρώπους, ενώ άλλοι οκτώ εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που μεταδόθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου από την Κινεζική δημόσια τηλεόραση.

Οι κατακρημνίσεις-ρεκόρ που έπληξαν το βράδυ της Τρίτης τη μεγαλούπολη Τσεντσόου (κεντρικά) προκάλεσαν πλημμύρες σε τμήμα του μετρό και σε δρόμους, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν.

Ο νεότερος συνολικός απολογισμός στην επαρχία Χενάν, της οποίας η Τσεντσόου είναι η πρωτεύουσα, κάνει λόγο για 33 νεκρούς και 8 αγνοούμενους από τη 16η Ιουλίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το οποίο επικαλέστηκε τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών.

O προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουλίου, έκανε λόγο για 25 νεκρούς και 7 αγνοούμενους.

Περίπου 376.000 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, διευκρίνισε το CCTV.

Πάνω από 2.000.000 στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει και η μέχρι στιγμής εκτίμηση για τις υλικές ζημιές είναι πως φθάνουν σε αξία τα 1,22 δισ. γιούαν (160 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ, τόνισε πως η καταστροφή είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και έδωσε εντολή να υπάρξει κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Χενάν.

 

 

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων