11/10/2021 11/10/2021 Τα συλλυπητήριά του για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη το πρωί της 10ης Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Μενσελίνσκι της Δημοκρατίας του Ταταρστάν έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  Η είδηση της συντριβής του αεροσκάφους L-410, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 16 εκ των 22 επιβαινόντων (που ήταν 20 αλεξιπτωτιστές και 2 μέλη...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 11:15

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα

Τα συλλυπητήριά του για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη το πρωί της 10ης Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Μενσελίνσκι της Δημοκρατίας του Ταταρστάν έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

Η είδηση της συντριβής του αεροσκάφους L-410, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 16 εκ των 22 επιβαινόντων (που ήταν 20 αλεξιπτωτιστές και 2 μέλη πληρώματος) άρχισε να γίνεται γνωστή ακριβώς την ώρα της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα στις εκκλησίες του Ταταρστάν ακολούθως να γίνουν πολλά τρισάγια για την ανάπαυση των νεκρών αλλά και δεήσεις για την ανάρρωση των 6 τραυματιών, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης. 

Η σημερινή ημέρα, 11η Οκτωβρίου, δε, κηρύσσεται ημέρα πένθους στο Ταταρστάν. Σε όλες τις εκκλησίες θα πραγματοποιηθούν μνημόσυνα για τα θύματα του αεροσκάφους που συνετρίβη.

Από την πλευρά της επίσημης εκκλησίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ταταρστάν Ρ.N. Μινιχάνοφ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καζάν και Ταταρστάν κ. Κύριλλο, καθώς και στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε την ελπίδα ότι “οι αρχές της δημοκρατίας θα παράσχουν όλη την απαραίτητη βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και των 6 τραυματιών, που νοσηλεύονται στο κεντρικό περιφερειακό νοσοκομείο της περιοχής, οι οποίοι χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, φροντίδα και συμπαράσταση σήμερα».

«Από την πλευρά μου, μαρτυρώ ότι οι κληρικοί της Μητροπολίτης Ταταρστάν της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι, επίσης, έτοιμοι να υποστηρίξουν πνευματικά όσους έχασαν τους αγαπημένους τους ως αποτέλεσμα της τραγωδίας και όσους ανησυχούν για την υγεία και την κατάσταση των συγγενών τους, που βρίσκονται τώρα σε νοσοκομεία», δήλωσε ο Μακαριώτατος.

«Προσεύχομαι στον Θεάνθρωπο για την ανάπαυση όσων έφυγαν και την παρηγοριά όλων εκείνων που θρηνούν και αποκαρδιώνονται. Είθε ο Κύριος να δυναμώνει τα χέρια των γιατρών που τώρα αγωνίζονται για τη ζωή των τραυματιών και να στείλει την ταχύτερη θεραπεία», αναφέρει το Πατριαρχικό μήνυμα στον επικεφαλής της περιοχής.

Στο μήνυμά του προς τον Μητροπολίτη Κύριλλο του Καζάν, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ζήτησε να μεταφέρει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών. «Προσεύχομαι στον Κύριο ώστε να ενισχύσει εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την καταστροφή», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κάλεσε τους κληρικούς της Μητρόπολης Ταταρστάν “να παρέχουν σε όλους όσους το έχουν ανάγκη την απαραίτητη ποιμαντική βοήθεια, να παρηγορούν και να ενθαρρύνουν τους πενθούντες και τα βάσανα”.

Ο προϊστάμενος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού της πόλης Μενσελίνσκ, π. Ρομάν, πήγε στο σημείο και παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια στην αντίστοιχη ΕΜΑΚ του Ταταρστάν, που εργαζόταν επί τόπου, ενώ οι κληρικοί της Επισκοπής του Καζάν ξεκίνησαν ήδη να παρέχουν πνευματική υποστήριξη στους συγγενείς των θυμάτων.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων