31/10/2021 31/10/2021 Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του εκφωνητή, παρουσιαστή και δημοσιογράφου, Ίγκορ Κιρίλλοφ, εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος.  Ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως το πρόσωπο και η φωνή της Σοβιετικής Ένωσης πέθανε στη Ρωσία σε ηλικία 90 ετών. Ο Κιρίλλοφ ήταν ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής, που ενημέρωσε τον κόσμο για...
31 Οκτωβρίου, 2021 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2021 - 17:55

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τη «Φωνή της ΕΣΣΔ»

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τη «Φωνή της ΕΣΣΔ»

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του εκφωνητή, παρουσιαστή και δημοσιογράφου, Ίγκορ Κιρίλλοφ, εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος.  Ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως το πρόσωπο και η φωνή της Σοβιετικής Ένωσης πέθανε στη Ρωσία σε ηλικία 90 ετών. Ο Κιρίλλοφ ήταν ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής, που ενημέρωσε τον κόσμο για το ταξίδι του πρώτου δορυφόρου sputnik στο διάστημα, ενώ από την αρχή της καριέρας του ενημέρωνε και για όλες τις ειδήσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια και ανακοινώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος έως και την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. 

«Γνωρίζοντας προσωπικά τον θανόντα, μπορώ να καταθέσω ότι ο Ίγκορ Λεονίντοβιτς δεν ήταν μόνο ένας εξαιρετικός επαγγελματίας στον τομέα του, ένας ασυνήθιστα προικισμένος δημοσιογράφος, αλλά και ένας άνθρωπος με ειλικρινή πίστη, ένας αφοσιωμένος γιος της Πατρίδας και ένα πιστό παιδί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», είπε ο Πατριάρχης, σημειώνοντας ακόμα: «Μαζί με τον Κιρίλλοφ πέρασε μια ολόκληρη εποχή στη ρωσική τηλεόραση. Πράγματι, αυτός ήταν η φωνή ολόκληρης της χώρας, που ενημέρωνε τον κόσμο για τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα: για την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, για την πτήση του ανθρώπου στο διάστημα. Με μαλακό τόνο και έξυπνο στυλ φωνής, η ευγενής εμφάνιση και η ικανότητα να στέκεται με αξιοπρέπεια μπροστά στην κάμερα προσέλκυαν πάντα τους θεατές στην οθόνη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων