17/01/2024 17/01/2024 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Πνευματικότητα και Πολιτισμός: Παραδόσεις και Νεωτερικότητα» διοργανώθηκε από κοινού από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Λευκορωσίας στο Μινσκ, στις 16 Ιανουαρίου, στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αντάλλαξαν απόψεις, εμπειρίες και συζήτησαν διάφορα θέματα πνευματικότητας και πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης του τι αντίκτυπο έχουν...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 12:22

Συμφωνία συνεργασίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Λευκορωσίας

Διαδώστε:
Συμφωνία συνεργασίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Λευκορωσίας

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Πνευματικότητα και Πολιτισμός: Παραδόσεις και Νεωτερικότητα» διοργανώθηκε από κοινού από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Λευκορωσίας στο Μινσκ, στις 16 Ιανουαρίου, στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αντάλλαξαν απόψεις, εμπειρίες και συζήτησαν διάφορα θέματα πνευματικότητας και πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης του τι αντίκτυπο έχουν στην κοινωνία, της διατήρησης των εθνικών παραδόσεων και των σύγχρονων προκλήσεων. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα όπως ο ρόλος του πολιτισμού στη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας, η διατήρηση και η μετάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς στις επόμενες γενιές.

Στο πλαίσιο της στρογγυλής τραπέζης, ο Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβ κ. Βενιαμίν, Πατριαρχικός Έξαρχος Πάσης Λευκορωσίας, και ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Λευκορωσίας Βαντίμ Γκίγκιν, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Λευκορωσίας.

Το έγγραφο προβλέπει κοινές εκδόσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις για την πνευματική και ηθική εκπαίδευση για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο μερών.

Πηγή: nlb.by / Church.by

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων