19/01/2022 19/01/2022 Με την υιοθέτηση της ισόβιας κάθειρξης ως ποινής για υποτροπιάζοντες παιδεραστές, με την οποία συμφώνησε η Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμφώνησε και ο  επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Ρωσίας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα,  σύμφωνα με το περιοδικό «Φομά».  Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Η υιοθέτηση από την Κρατική...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 16:53

Σύμφωνος με την ισόβια κάθειρξη σε υποτροπιάζοντες παιδεραστές ο Λεγκόιντα

Διαδώστε:
Σύμφωνος με την ισόβια κάθειρξη σε υποτροπιάζοντες παιδεραστές ο Λεγκόιντα

Με την υιοθέτηση της ισόβιας κάθειρξης ως ποινής για υποτροπιάζοντες παιδεραστές, με την οποία συμφώνησε η Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμφώνησε και ο  επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Ρωσίας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα,  σύμφωνα με το περιοδικό «Φομά». 

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Η υιοθέτηση από την Κρατική Δούμα της Ρωσίας στις αναγνώσεις II και III του νόμου για την ισόβια κάθειρξη για εισάγει σημαντικές τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία, αλλά αυτό το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όσους διέπραξαν τέτοιο έγκλημα για πρώτη φορά. Ο  πιστεύει τον Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, αναφέρει το περιοδικό Foma.

«Σημαντικές αλλαγές. Αν και μου φαίνεται, φυσικά, πως πρέπει να καταδικαστεί κανείς αμέσως ισόβια, όχι να περιμένει την υποτροπή», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο Telegram σχετικά με την απόφαση της Κρατικής Δούμας.

Σύμφωνα με τις εγκριθείσες τροπολογίες, «όσοι έχουν διαπράξει επανειλημμένα έγκλημα κατά της σεξουαλικής ακεραιότητας παιδιού (κάτω των 18 ετών) και παιδεραστές που διέπραξαν αυτό το έγκλημα για πρώτη φορά, αλλά εναντίον πολλών παιδιών, θα φυλακίζονται ισόβια».

Αυτή τη στιγμή, ισόβια κάθειρξη επιβάλλεται για ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα κατά της σεξουαλικής ακεραιότητας παιδιών κάτω των 14 ετών.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι η Κρατική Δούμα απέρριψε τροπολογίες για θανατική ποινή σε υποτροπιάζοντες παιδεραστές και για τη δια βίου χρήση ηλεκτρονικών βραχιολιών από αυτούς.

Πηγή: http://www.blagovest-info.ru

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων