09/12/2019 09/12/2019 Tο κεντρικό κτίριο του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών Άγιος Τύχων, όπου προήδρευσε του συμποσίου αφιερωμένου στην ἐν Αμερικῃ Ορθόδοξη Εκκλησία, επισκέφθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019 ο Μητροπολίτης πάσης Αμερική και Καναδά κ. Τύχων, ο οποίος ευρίσκεται στη Μόσχα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της εικοσιπενταετίας από ιδρύσεως του Μετοχίου της Εκκλησίας του. Στην είσοδο του...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 16:21

Συμπόσιο για την Εκκλησία της Αμερικής στη Μόσχα

Διαδώστε:
Συμπόσιο για την Εκκλησία της Αμερικής στη Μόσχα

Tο κεντρικό κτίριο του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών Άγιος Τύχων, όπου προήδρευσε του συμποσίου αφιερωμένου στην ἐν Αμερικῃ Ορθόδοξη Εκκλησία, επισκέφθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019 ο Μητροπολίτης πάσης Αμερική και Καναδά κ. Τύχων, ο οποίος ευρίσκεται στη Μόσχα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της εικοσιπενταετίας από ιδρύσεως του Μετοχίου της Εκκλησίας του.

Στην είσοδο του κτιρίου τον Προκαθήμενο της ἐν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησία υποδέχθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πρωθιερέας Βλαδίμηρος Βορομπιόφ, καθηγητές και φοιτητές. Πριν την έναρξη του συμποσίου ο κ. Τύχων ξεναγήθηκε στην έκθεση των νεομαρτύρων και ομολογητών της Εκκλησίας της Ρωσίας, που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Τύχωνα.

Στην Αίθουσα Συνελεύσεων της οικίας της επαρχίας, όπου συνεδρίασε η ιστορική Τοπική Κληρικολαϊκή Σύνοδος 1917-1918 τον Μητροπολίτη Τύχωνα υποδέχθηκε με το απολυτίκιο, κοντακίου και μεγαλυνάριο του Αγίου Τύχωνα στα Αγγλικά η χορωδία της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Ο Πρωθιερέας Βλαδίμηρος Βορομπιόφ στην προσφώνησή του ανέφερε ότι πριν από σχεδόν 28 χρόνια, αμέσως μετά τα εγκαίνια του Πανεπιστημίου στο πρώτο συνέδριό του την ομιλία του παρουσίασε ο Κοσμήτωρ της Ιερατικής Σχολής Αγίου Βλαδιμήρου Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μέγιεντορφ, ενώ τώρα το Πανεπιστήμιο με χαρά καλωσορίζει την αντιπροσωπεία της ἐν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας με επικεφαλής τον Προκαθήμενό της.

Ο κ. Τύχων παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Το αποστολικό έργο της Εκκλησίας στη Βόρειο Αμερική», όπου εξέθεσε δόγμα του εσωτερικού και του εξωτερικού βίου της ἐν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας, εφιστώντας την προσοχή του ακροατηρίου στην αποστολή της Εκκλησίας στον τομέα πνευματικού βίου, τη μέριμνα των ψυχών, τις σχέσεις με τους γύρω μας, το μορφωτικό έργο και το κήρυγμα.

Ο επόμενος εισηγητής, ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας, ανέφερε ότι το δόγμα, που πρότεινε ο Μητροπολίτης Τύχων, καλεί όλους τους Ορθοδόξους χριστιανούς της Αμερικής σε επανεξέταση της ουσίας της χριστιανικής ζωής με βάση την επαναφορά των ευχαριστιακών αρχών.

Επίσης ο Προκαθήμενος της ἐν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας και μέλη της αντιπροσωπείας απάντησαν σε πολλαπλές ερωτήσεις των φοιτητών.

Ἐν κατακλείδι ο Πρωθιερέας Βλαδίμηρος Βορομπιόφ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Τύχωνα και του προσέφερε ως ενθύμιο προσευχής εικόνα του ουρανίου προστάτη του του Αγίου Πατριάρχη Τύχωνα, η οποία αγιογραφήθηκε στη Σχολή Εκκλησιαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου καθώς και βιβλία των Πρωτοπρεσβυτέρων Αλεξάνδρου Σμέμαν και του Ιωάννη Μέγιεντορφ, που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου. Με τη σειρά του o Μητροπολίτης Τύχων επέδωσε ένα επιστήθιο σταυρό στον Πρωθιερέα Βλαδίμηρο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων