12/05/2022 12/05/2022 Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο είχε σήμερα, Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, όπου ο Σεβασμιώτατος συμμετέχει στην Προσυνεύλεση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσκλήθηκε από τον Προκαθήμενο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου...
12 Μαΐου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 22:29

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου-Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου-Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο είχε σήμερα, Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, όπου ο Σεβασμιώτατος συμμετέχει στην Προσυνεύλεση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσκλήθηκε από τον Προκαθήμενο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου σε δείπνο, κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές των διορθόδοξων σχέσεων, καθώς και για τις διμερείς επαφές μεταξύ της Ρωσικής και της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίες έγιναν όλο και πιο περίπλοκες μετά τη διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και πλήθος ιεραρχών, που αναγνώρισαν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε τις προηγούμενες μεσολαβητικές του προσπάθειες για επίλυση του ουκρανικού ζητήματος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών του στις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες για να συζητήσουν αυτό το πρόβλημα. Οι συνομιλητές έθιξαν και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πηγή: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων