23/02/2024 23/02/2024 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίωνα είχε συνάντηση χθες, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας, ως Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, και στενός συνεργάτης του Πατριάρχη Κύριλλου. Από την θέση αυτή...
23 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2024 - 11:55

Συνάντηση Κυρίλλου Μόσχας με Βουδαπέστης Ιλαρίων

Διαδώστε:
Συνάντηση Κυρίλλου Μόσχας με Βουδαπέστης Ιλαρίων

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίωνα είχε συνάντηση χθες, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας, ως Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, και στενός συνεργάτης του Πατριάρχη Κύριλλου. Από την θέση αυτή απομακρύνθηκε το 2022 επιστρέφοντας στην γνώριμη σε αυτόν θέση του Μητροπολίτη Βουδαπέστης, καθώς είχε βρεθεί και πριν αναλάβει τη θέση του Προέδρου το ΤΕΕΣ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων