01/07/2022 02/07/2022 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ Ζομάτ Τοκάγεφ είχε o Μητροπολίτης Αστανάς και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος στο Προεδρικό Μέγαρο της πρωτεύουσας Νουρ-Σουλτάν την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος Τοκάγεφ εξέφρασε την εκτίμηση του για τη συμβολή της Ορθoδόξου Εκκλησίας στην ενίσχυση της...
01 Ιουλίου, 2022 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2022 - 2:08

Συνάντηση Μητροπολίτη Αστανάς με τον Πρόεδρο του Καζακστάν

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Αστανάς με τον Πρόεδρο του Καζακστάν

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ Ζομάτ Τοκάγεφ είχε o Μητροπολίτης Αστανάς και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος στο Προεδρικό Μέγαρο της πρωτεύουσας Νουρ-Σουλτάν την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος Τοκάγεφ εξέφρασε την εκτίμηση του για τη συμβολή της Ορθoδόξου Εκκλησίας στην ενίσχυση της ενότητας και της αρμονίας στο Καζακστάν και αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει το Κράτος στο θρησκευτικό τομέα. Επίσης, τόνισε ότι η Μητροπολιτική Περιφέρεια επιτελεί πλούσιο έργο για την ανάπτυξη του διεθνοτικού και διαθρησκειακού διαλόγου, καθώς και για την προώθηση των ηθικών αξιών.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αστανάς και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε στo έργο της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ποιμαντική, εκπαιδευτική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Παράλληλα, επεσήμανε τη συμβολή της Τοπικής Εκκλησίας στη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, καθώς και στην ενίσχυση της ειρήνης και της καλής γειτονίας στην κοινωνία του Καζακστάν.

Ακόμη στη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν επίκαιρα θέματα αναφορικά με τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Παγκοσμίων Θρησκευτικών Ηγετών, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 14-15 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν με κύριο θέμα τον ρόλο των θρησκευτικών ηγετών στην πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη της ανθρωπότητας στη μεταπανδημική εποχή. Ο Πρόεδρος του Καζακστάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στο φόρουμ θα δώσει νέα ώθηση στον παγκόσμιο διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών από τις δύο πλευρές για κάθε επιτυχία στο έργο τους. Παράλληλα, ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο Τοκάγεφ για τη συνάντηση και εξέφρασε τη στήριξη του στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό του Καζακστάν και προς όφελος του λαού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων