05/09/2021 06/09/2021 Στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου (ΑΣ) Χουσάμ Ζάκι. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του ΑΣ στη Μόσχα Τζαμπέρ Χαμπίμπ Τζαμπέρ Χαμιντάβι, ο Αναπληρωτής του Μάλεκ Μουσλί και η συνεργάτης του...
05 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 3:05

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με Αναπλ. Γ.Γ. Αραβικού Συνδέσμου

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με Αναπλ. Γ.Γ. Αραβικού Συνδέσμου

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου (ΑΣ) Χουσάμ Ζάκι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του ΑΣ στη Μόσχα Τζαμπέρ Χαμπίμπ Τζαμπέρ Χαμιντάβι, ο Αναπληρωτής του Μάλεκ Μουσλί και η συνεργάτης του Τομέα Πληροφοριών του ΑΣ Φ. Ραμαζάνοβα. Από πλευράς του ΤΕΕΣ συμμετείχαν ο Γραμματέας Υποθέσεων Εξωτερικού πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ και ο Γραμματέας επί διαθρησκειακών υποθέσεων ιερέας Δημήτριος Σαφόνοφ.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων καλωσόρισε τον προσκεκλημένο και τη συνοδεία του στην έδρα του ΤΕΕΣ.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επαφές της Εκκλησίας της Ρωσίας με το Πανεπιστήμιο «Αλ Αζχάρ» και στις συναντήσεις ιεραρχών του Πατριαρχείου Μόσχας με τις πρυτανικές Αρχές του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Επίσης, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την κατάσταση, τις προοπτικές και την κουλτούρα του διαθρησκειακού διαλόγου, καθώς και για τις απειλές του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η θρησκευτική κοινότητα.

Ο ιεράρχης αναφέρθηκε ακόμη στη διαθρησκειακή ειρήνη και στην ομόνοια στην πολυεθνική Ρωσία. Όπως επεσήμανε ο κ. Ιλαρίων, η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός αποτελούν δοκιμασία για όλη την ανθρωπότητα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς την ανάγκη παραμονής του πληθυσμού της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής στις πατρογονικές εστίες τους, για την επίτευξη της οποίας χρειάζεται η ενίσχυση της ασφάλειας, της πολιτικής και της οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξέφρασε την προθυμία να αναπτύξει συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο αναφορικά με ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος και έδωσε επίσης στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου ένα αναμνηστικό δώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων