03/09/2023 03/09/2023 Συνάντηση με εκπροσώπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής  είχε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος στην έδρα του Τμήματος στη Μόσχα. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος, Αρχιερέας Igor Yakimchuk. Οι ιερείς  της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική μίλησαν για το...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 20:47

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής  είχε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος στην έδρα του Τμήματος στη Μόσχα.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος, Αρχιερέας Igor Yakimchuk.

Οι ιερείς  της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική μίλησαν για το πρόσφατο ταξίδι τους στην πόλη Τιχβίν και την επίσκεψή τους στη  Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θησαυρίζεται  η θαυματουργή Εικόνα Τιχβίν της Μητέρας του Θεού.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου η Θαυματουργή Εικόνα μεταφέρθηκε πρώτα στη Λετονία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, όπου για πολλές δεκαετίες βρισκόταν στον Καθεδρικό Ναό της Τριάδας στο Σικάγο. Το 2004, εκπληρώθηκε το τάμα και η προσδοκία του Επισκόπου π. Ιωάννου και η εικόνα της Παναγίας επέστρεψε και ανήλθε στο θρόνο της στο ανδρώο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Τιχβίν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης πιθανές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την κοινή προσκύνηση της Εικόνας Τιχβίν στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν επίσης θέματα διορθοδόξων σχέσεων και θέματα αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο αδελφών Εκκλησιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων