07/12/2022 07/12/2022 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος συναντήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022 με τον επικεφαλής του βασιλικού οίκου της Βουλγαρίας Συμεών Β΄ Σαξκομπουργκότσκι. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος αφίχθη στη Βουλγαρία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς εξ αφορμής της 79ης επετείου από ιδρύσεως του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας...
07 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 - 20:17

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον επικεφαλής του βασιλικού οίκου της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον επικεφαλής του βασιλικού οίκου της Βουλγαρίας

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος συναντήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022 με τον επικεφαλής του βασιλικού οίκου της Βουλγαρίας Συμεών Β΄ Σαξκομπουργκότσκι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος αφίχθη στη Βουλγαρία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς εξ αφορμής της 79ης επετείου από ιδρύσεως του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν η Πρέσβης της Ρωσίας στη Βουλγαρία Ελεονώρα Μιτροφάνοβα, ο ασκών χρέη αναπληρωτή προέδρου του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Σόφια Αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ και ο βοηθός του Προέδρου του ΤΕΕΣ π. Αλέξανδρος Γερσόφ.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στον Συμεών Β΄ Σαξκομπουργκότσκι, επισημαίνοντας τη σπουδαία προσφορά του στη διαφύλαξη της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας και την εδραίωση της θέσης της στη βουλγαρική κοινωνία, καθώς και την προσωπική συμβολή του επικεφαλής τού βασιλικού οίκου της Βουλγαρίας στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Βουλγαρίας.

Από την πλευρά του ο Συμεών Β΄ Σαξκομπουργκότσκι ζήτησε να μεταφερθούν ο χαιρετισμός και οι ευχές του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Κύριλλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων