20/09/2022 21/09/2022 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος δέχθηκε την επίσκεψη του Υπουργού Βακουφίων της Συρίας Μουχαμάντ Αμπντ Ας-Σατάρ Σαΐντ την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:11
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 0:07

Στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ ο Υπουργός Βακουφίων της Συρίας

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ ο Υπουργός Βακουφίων της Συρίας

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος δέχθηκε την επίσκεψη του Υπουργού Βακουφίων της Συρίας Μουχαμάντ Αμπντ Ας-Σατάρ Σαΐντ την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και των θρησκευτικών οργανώσεων της Συρίας.

Επίσης συζητήθηκαν οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, που υλοποιούνται από το Πατριαρχείο Μόσχας στη Συρία και οι δραστηριότητες της Διαθρησκειακής Ομάδας Εργασίας στο πλαίσιο της παροχής στήριξης στον Συριακό λαό.

Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός της προηγούμενης συνάντησης του Υπουργού Μ. Ας-Σατάρ με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2017.

Από την πλευρά του ο Υπουργός διαβίβασε τους χαιρετισμούς και την ευγνωμοσύνη του στον Πατριάρχη Μόσχας και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας για την υποστήριξη στον Συριακό λαό, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της φιλίας και του διαλόγου μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων της Συρίας και της Ρωσίας.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο ασκών χρέη Αναπληρωτή Προέδρου του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαθρησκειακών υποθέσεων ιερέας Δημήτριος Σαφόνοφ. Από Συριακής πλευράς συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Παιδικής Αποκατάστασης και Προσθετικής, που εγκαινιάσθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Γραφείου Αντιπροσώπευσης της Εκκλησίας της Ρωσίας στη Δαμασκό, Νασρ-Αλάχ Χασάν Φαέζ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ενθυμίων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων