17/07/2021 17/07/2021 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της χριστιανικής οργάνωσης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Open Doors USA Ντέιβιντ Κάρι, είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2021, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης επί θεμάτων θρησκευτικής ελευθερίας που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον. Στο επίκεντρο της...
17 Ιουλίου, 2021 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2021 - 10:40

Συνάντηση Βολοκολάμσκ – Προέδρου Open Doors

Διαδώστε:
Συνάντηση Βολοκολάμσκ – Προέδρου Open Doors

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της χριστιανικής οργάνωσης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Open Doors USA Ντέιβιντ Κάρι, είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2021, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης επί θεμάτων θρησκευτικής ελευθερίας που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της συνεργασίας με σκοπό την υποστήριξη σε διωκόμενους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων ενημέρωσε τον Ντ. Κάρι για τις προσπάθειες, που καταβάλλονται στο πλαίσιο αυτό από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Με τη σειρά του ο Ντ. Κάρι εξέθεσε στον πρόεδρο του ΤΕΕΣ τις δραστηριότητες και τη μεθοδολογία της οργάνωσης Open Doors.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους.

Η ιδρυθείσα το 1955 διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων The Open Doors (σε μετάφραση «Ανοικτές θύρες») θέτει ως σκοπό της την παροχή βοήθειας σε θρησκευόμενους σ᾽ εκείνες τις χώρες, όπου η χριστιανική πίστη υφίσταται διακρίσεις και διώξεις.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων της συγκαταλέγονται η έκδοση και η διανομή της Βίβλου, χριστιανικής γραμματείας και εκπαιδευτικού υλικού για κατηχητικά σχολεία, η ίδρυση τυπογραφείων και βιβλιοθηκών, η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων, που αποβλέπουν στην εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης, καθώς και η υποστήριξη των διωκόμενων κοινοτήτων και οικογενειών χριστιανών, οι οποίοι σκοτώθηκαν είτε φυλακίσθηκαν για θρησκευτικούς λόγους.

Επιπλέον, επί ετήσιας βάσης η Open Doors δημοσιεύει την Παγκόσμια Λίστα Επιτήρησης (World Watch List), που περιλαμβάνει κατάλογο χωρών, όπου καταπατώνται και παραβιάζονται τα δικαιώματα των ανθρώπων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, περισσότεροι από εκατό εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη εξαιτίας του ότι πρεσβεύουν τη χριστιανική πίστη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων