28/06/2022 29/06/2022 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν είχε ο Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων στην Πρωθυπουργική κατοικία την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022. Ο κ. Ορμπάν, ο οποίος κέρδισε μια νέα τετραετή θητεία στην Πρωθυπουργία της χώρας στις πρόσφατες εκλογές, συνεχάρη θερμά τον Μητροπολίτη κ. Ιλαρίωνα για την ανάληψη των νέων του καθηκοντών ως...
28 Ιουνίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 6:35

Συνάντηση Μητροπολίτη Βουδαπέστης με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Βουδαπέστης με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν είχε ο Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων στην Πρωθυπουργική κατοικία την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.

Ο κ. Ορμπάν, ο οποίος κέρδισε μια νέα τετραετή θητεία στην Πρωθυπουργία της χώρας στις πρόσφατες εκλογές, συνεχάρη θερμά τον Μητροπολίτη κ. Ιλαρίωνα για την ανάληψη των νέων του καθηκοντών ως Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα για ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων πιστών και των εκπροσώπων των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ουγγαρία.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων μετέφερε στον Πρωθυπουργό Ορμπάν τους χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη σταθερή θέση της Ουγγαρίας κατά της ένταξης του Πατριάρχη Μόσχας στη λίστα κυρώσεων της Ε.Ε. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βουδαπέστη και σε άλλους ναούς της Ιεράς Μητρόπολης, που πραγματοποιήθηκαν με κονδύλια που διατέθηκαν από το Ουγγρικό κράτος.

Ακόμη κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν σχέδια για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας και του Oυγγρικού κράτους, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων δώρισε στον Πρωθυπουργό Ορμπάν το βιβλίο του υπό τον τίτλο «Κατήχηση» μεταφρασμένο στα Ουγγρικά.

 

(Φωτογραφία Αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων