14/09/2022 14/09/2022 Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο είχε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν, στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Ηγετών Παραδοσιακών και Παγκόσμιων Θρησκειών, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέφερε στον...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:47

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο είχε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν, στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Ηγετών Παραδοσιακών και Παγκόσμιων Θρησκειών, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέφερε στον Μακαριώτατο τους θερμούς αδελφικούς χαιρετισμούς του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, σημειώνοντας ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία “είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον αρχηγό της Μητέρας των Εκκλησιών, Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ ως φιλοξενούμενο, εντός των κανονικών της ορίων”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ συνεχάρη τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο για τον διορισμό του ως Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και του ευχήθηκε επιτυχία στην υπεύθυνη θέση που ανέλαβε.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν επίσης ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Πηγή: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων