22/04/2021 22/04/2021 Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, Ρουστάμ Νουργαλιέβιτς Μινιχάνοφ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καζάν και Ταταρστάν κ. Κύριλλο συνάντησε στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία στη Μονή Ντανίλοφ στη Μόσχα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στις 20 Απριλίου 2021. Ο πρόεδρος του Ταταρστάν και ο Μητροπολίτης Κύριλλος μίλησαν στον Προκαθήμενο της...
22 Απριλίου, 2021 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2021 - 10:17

Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με Πρόεδρο Ταταρστάν

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με Πρόεδρο Ταταρστάν

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, Ρουστάμ Νουργαλιέβιτς Μινιχάνοφ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καζάν και Ταταρστάν κ. Κύριλλο συνάντησε στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία στη Μονή Ντανίλοφ στη Μόσχα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στις 20 Απριλίου 2021.

Ο πρόεδρος του Ταταρστάν και ο Μητροπολίτης Κύριλλος μίλησαν στον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την ολοκλήρωση των εργασιών ως προς την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού προς τιμήν της Εικόνας της Παναγίας του Καζάν στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ταταρστάν κάλεσε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη να πραγματοποιήσει την τελετή της μεγάλης αφιέρωσης στον καθεδρικό ναό.

Ο θεμέλιος λίθος στον ανακαινισμένο ιστορικό καθεδρικό ναό του Καζάν είχε μπει στις 21 Ιουλίου 2016, ημέρα εορτασμού της εμφάνισης της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πόλη του Καζάν, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού του Κρεμλίνου του Καζάν από τον Μακαριώτατο.

Το 1579, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Καζάν βρέθηκε σε αυτό το μέρος, που έγινε ένα από τα πιο ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στη Ρωσία. Ο μελλοντικός Μητροπολίτης Καζάν, αργότερα Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, ο Άγιος Ερμογένης , ο οποίος άφησε στους απογόνους του την ιστορία της εμφάνισης και τα θαύματα της εικόνας της Θεοτόκου του Καζάν, έγινε μάρτυρας αυτού του γεγονότος.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων