14/02/2023 14/02/2023 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος επισκέφθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 την Γαλλική Πρεσβεία στη Ρωσία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρέσβη Πιέρ Λεβύ. Ο Γάλλος Πρέσβης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του ΤΕΕΣ παρουσία του Αντιπροέδρου του Τμήματος Αρχιμανδρίτη Φιλάρετου και της...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 17:44

Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον Πρέσβη της Γαλλίας στη Ρωσία

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον Πρέσβη της Γαλλίας στη Ρωσία

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος επισκέφθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 την Γαλλική Πρεσβεία στη Ρωσία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρέσβη Πιέρ Λεβύ.

Ο Γάλλος Πρέσβης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του ΤΕΕΣ παρουσία του Αντιπροέδρου του Τμήματος Αρχιμανδρίτη Φιλάρετου και της Α’ Γραμματέα της Γαλλικής Πρεσβείας κα Σ. Γκεοργκίεβα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων ήταν η σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς και η κατάσταση των Ορθοδόξων ενοριών στη Γαλλία.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αμοιβαία προθυμία τους για τη δημιουργία διμερών σχέσεων και κοινού διαλόγου με ιδιαίτερη σημασία κατά την τρέχουσα πολιτική κρίση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων