07/07/2022 07/07/2022 Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για το καθεστώς της επισκοπής Βίλνα-Λιθουανίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία στη Μονή Ντανίλοφ υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Η επιτροπή άρχισε να μελετά το υλικό που υποβλήθηκε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην επισκοπή της Βίλνα και καθόρισε περαιτέρω τομείς εργασίας, συμπεριλαμβανομένης...
07 Ιουλίου, 2022 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 10:48

Συνεδρίασε η επιτροπή για το καθεστώς της Επισκοπής Βίλνα-Λιθουανίας

Διαδώστε:
Συνεδρίασε η επιτροπή για το καθεστώς της Επισκοπής Βίλνα-Λιθουανίας

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για το καθεστώς της επισκοπής Βίλνα-Λιθουανίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Πατριαρχική Κατοικία στη Μονή Ντανίλοφ υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Η επιτροπή άρχισε να μελετά το υλικό που υποβλήθηκε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην επισκοπή της Βίλνα και καθόρισε περαιτέρω τομείς εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής των απαραίτητων πρόσθετων πληροφοριών.

Εκφράστηκε η ελπίδα ότι τα δικαιώματα των ορθοδόξων πιστών στη Λιθουανία θα τηρούνται αυστηρά σύμφωνα με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Λιθουανίας. Η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της, τα αποτελέσματα των οποίων θα υποβληθούν προς εξέταση στην Ιερά Σύνοδο.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν εκτός από τον Πατριάρχη κ.κ. Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Κρούτιτσι και Κολόμνα κ. Παύλος, επικεφαλής του Γραφείου του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Επισκοπές στο Εξωτερικό, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, ο Μητροπολίτης Voskresensky κ. Διονύσιος, διευθυντής των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και ο Πρωθιερας Βλάντισλαβ Τσίπιν, καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας.

Πηγή: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων