24/09/2021 24/09/2021 Στην Αίθουσα του Θρόνου της πατριαρχικής και συνοδικής έδρας στην Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ Μόσχας συνήλθε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους ο Προκαθήμενος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας επεσήμανε ότι στη συνεδρία θα συζητηθούν...
24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:44

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας

Διαδώστε:
Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας

Στην Αίθουσα του Θρόνου της πατριαρχικής και συνοδικής έδρας στην Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ Μόσχας συνήλθε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους ο Προκαθήμενος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας επεσήμανε ότι στη συνεδρία θα συζητηθούν ειδικότερα ζητήματα προετοιμασίας για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του 2021.

«Έχουμε ολόκληρη σειρά ζητημάτων, τα οποία όπως συνήθως αφορούν στην εσωτερική και την εξωτερική δραστηριότητα της Εκκλησίας. Θα παρουσιασθούν οι σχετικές εισηγήσεις από ορισμένα μέλη της Ιεράς Συνόδου», ανέφερε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε ότι η Σύνοδος «θα εξετάσει την υποψηφιότητα ενός εκ των προτεινομένων προσώπων προς αρχιερατεία εκλογίμων».

Φωτογραφίες: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων