11/11/2019 11/11/2019 Στις 12 – 14 Νοεμβρίου στη Μόσχα με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου θα πραγματοποιηθεί το 9ο Πανεκκλησιαστικό Συνέδριο για την κοινωνική διακονία, το μεγαλύτερο στη Ρωσία συνέδριο σε θέματα των κοινωνικών ζητημάτων που διοργανώνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το 2019 στις εργασίες του θα προεδρεύει ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής σε θέματα...
11 Νοεμβρίου, 2019 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2019 - 18:42

Συνέδριο για ζητήματα φιλανθρωπίας διοργανώνει το Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Συνέδριο για ζητήματα φιλανθρωπίας διοργανώνει το Πατρ. Μόσχας

Στις 12 – 14 Νοεμβρίου στη Μόσχα με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου θα πραγματοποιηθεί το 9ο Πανεκκλησιαστικό Συνέδριο για την κοινωνική διακονία, το μεγαλύτερο στη Ρωσία συνέδριο σε θέματα των κοινωνικών ζητημάτων που διοργανώνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το 2019 στις εργασίες του θα προεδρεύει ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής σε θέματα φιλανθρωπίας, επίσκοπος Ορέχοβο-Ζούγιεβο κ. Παντελέημων. Το συνέδριο θα εγκαινιαστεί στις 12 Νοεμβρίου με Θεία Λειτουργία και την συνεδρίαση Ολομέλειας στο ναό του Σωτήρος Χριστού.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 1.500 άτομα, από τη Ρωσία και άλλες χώρες θα φτάσουν εκπρόσωποι εκκλησιαστικών – κοινωνικών προγραμμάτων, τμημάτων κοινωνικής στήριξης από τις επαρχίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και εθελοντές.

«Η εκκλησιαστική φιλανθρωπία πρωτίστως πρέπει να γίνεται στις επαρχίες. Όπως είπε ο Αγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος, υπό τον όρο «κοινωνικό έργο» κρύβεται κάτι πολύ απλό, σαφές και άμεσα συνδεδεμένο με την πνευματική ζωή του ανθρώπου, δηλαδή η τέλεση αγαθών έργων. Και αυτά τα έργα πρέπει να γίνονται σε κάθε ναό», τόνισε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων