07/03/2019 07/03/2019 Το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Μητρ. Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων παραβρέθηκε στην εβδομαδιαία εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» όπου έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις που του τέθηκαν. Μεταξύ των άλλων ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων τόνισε: “Η Ιερά Σύνοδος έχει καταγράψει τα αποτελέσματα των 10 χρόνων από την ενθρόνιση του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου” αναφερόμενος στην ίδρυση ιερών ναών τόνισε...
07 Μαρτίου, 2019 - 18:12

Συνέντευξη παραχώρησε ο Μητρ. Βολοκολαμσκ

Διαδώστε:
Συνέντευξη παραχώρησε ο Μητρ. Βολοκολαμσκ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Μητρ. Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων παραβρέθηκε στην εβδομαδιαία εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» όπου έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις που του τέθηκαν. Μεταξύ των άλλων ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων τόνισε: “Η Ιερά Σύνοδος έχει καταγράψει τα αποτελέσματα των 10 χρόνων από την ενθρόνιση του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου” αναφερόμενος στην ίδρυση ιερών ναών τόνισε ότι: “έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ιερέων, κάθε χρόνο εγκαινιάζονται τουλάχιστον χίλιοι ναοί σε όλη της Ρωσίας”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εξωτερικές εκκλησιαστικές σχέσεις  της Εκκλησίας της Ρωσίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: “και οι εξωτερικές εκκλησιαστικές σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποιούνταν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στο ύψιστο επίπεδο παρά τις εχθρικές ενέργειες που έκανε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η ιερά Σύνοδος έχει ψηφίσει την ειδική δήλωση σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία” και τόνισε ότι “η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υφίσταται διωγμούς, στη χώρα γίνονται βίαιες καταλήψεις των ναών, δηλαδή με πάση θυσία οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να πιέσουν τους πολίτες της Ουκρανίας να στηρίξουν του σχισματικούς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία της Κύπρου δεν αναγνώρισε την δημιουργία της λεγόμενης “Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, την οποία προώθησε η Κωνσταντινούπολη. Και στην παρούσα στιγμή καμία από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν αναγνώρισε τις ενέργειες του, μερικές κιόλας τάχτηκαν και ανοικτά κατά των πράξεων αυτών”. Καταλήγοντας είπε: ” Νομίζω ότι στα μάτια των αρχών της Ουκρανίας το Φανάρι έχασε κάποιο δελεαστικό ενδιαφέρον, επειδή έκανε τη δουλειά του και τους παραχώρησε την “αυτοκεφαλία”. Και τώρα δεν τους χρειάζεται, επειδή τους έδωσε τον τόμο περί αυτοκεφαλίας. Και δεν υπάρχει και επιστροφή επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και πολλά έχουν γίνει”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων