13/07/2019 13/07/2019 Στις 11 Ιουλίου 2019, υπογράφηκε στη Στρογγυλή Αίθουσα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Λευκορωσίας η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Εκτελεστικής Επιτροπής του Μινσκ και της Μητρόπολης Μινσκ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας. Φτάνοντας στην Εθνική Βιβλιοθήκη, ο Μητροπολίτης Μισνκ κ. Παύλος , ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Εκτελεστικής Επιτροπής του Μινσκ και οι ιεράρχες της Μητρόπολης...
13 Ιουλίου, 2019 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 9:12

Συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας στη Λευκορωσία

Διαδώστε:
Συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας στη Λευκορωσία

Στις 11 Ιουλίου 2019, υπογράφηκε στη Στρογγυλή Αίθουσα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Λευκορωσίας η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Εκτελεστικής Επιτροπής του Μινσκ και της Μητρόπολης Μινσκ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας.

Φτάνοντας στην Εθνική Βιβλιοθήκη, ο Μητροπολίτης Μισνκ κ. Παύλος , ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Εκτελεστικής Επιτροπής του Μινσκ και οι ιεράρχες της Μητρόπολης Μίνσκ επισκέφτηκαν έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή στην περιοχή.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Μαζί για το Μονοπάτι της Πνευματικότητας και της Πίστης”, η οποία μιλά για τη συμβολή της Εκκλησίας στη διατήρηση των παραδοσιακών αξιών του λαού της Λευκορωσίας.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Εκτελεστικής Επιτροπής του Μινσκ, Ανατόλι Ισαχένκο, απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες στην τελετή με μια φιλόξενη ομιλία, σημειώνοντας τη σημασία και το ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ιστορία της Λευκορωσίας και στη ζωή της σύγχρονης λευκορωσικής κοινωνίας.

Από τη πλευρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία της Περιφερειακής Εκτελεστικής Επιτροπής και της Μητρόπολης θα έχει καλά αποτελέσματα.

Η επίσημη εκδήλωση τελείωσε με την ανταλλαγή αναμνηστικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων